Στέφανος Πιτσίνιαγκας: Μιλά στο TLIFE για το δισκογραφικό του ντεμπούτο και το ενδεχόμενο επανασύνδεσης με τη Μαριάννα Κάρα

Τον Στέφανο Πιτσίνιαγκα τον γνωρίσαμε πριν μερικούς μήνες μέσα από τη συμμετοχή του στο μουσικό talent show “Ηouse of Fame“. Ήταν ίσως το μοναδικό παιδί που χωρίς να έχει καμία επαφή με τον χώρο της μουσικής πέρα από τη μεγάλη του αγάπη γι΄αυτή, κατάφερε να μπει στη μουσική ακαδημία.

Ο Στέφανος, γρήγορα κατάφερε να ξεχωρίσει και τελικά ήταν αυτός που κέρδισε όχι μόνο την αγάπη του κοινού αλλά και ένα “χρυσό” συμβόλαιο με την Panik Records από την οποία κυκλοφόρησε και του πρώτου τραγούδι “Ήταν ένα καλοκαίρι”. Με αφορμή αυτή την κυκλοφορία, ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας μίλησε στο TLIFE για τα όνειρά του στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, το πόσο έχει αλλάξει η ζωή του μετά τη νίκη στο House of Fame ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με την πρώην συμπαίκτριά του Μαριάννα Κάρα που έληξε πρόσφατα και το ενδεχόμενο επανασύνδεσης.

Πως ήταν η εμπειρία σου στο House of Fame;

Η εμπειρία ήταν μοναδική. Οι έμπειροι καθηγητές και οι καταξιωμένοι κριτές, η προετοιμασία για τα live, η παραγωγή… Όλοι και όλα βοήθησαν στο να μάθω πράγματα και να εξελιχθώ. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να κυνηγήσει το όνειρό του στο τραγούδι. Εγώ το έζησα στο 100% και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Στο πρώτο Live είδαμε να κάνεις ένα λάθος στον στίχο του τραγουδιού που σου είχε ανατεθεί. Αυτό ήταν κάτι που σε πείσμωσε ή σε έριξε ψυχολογικά;

Στην αρχή έπεσα ψυχολογικά, θυμάμαι εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ, τα είχα βάλει με τον εαυτό μου γιατί πίστευα ότι πέταξα την μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής μου στα σκουπίδια. Την επόμενη μέρα όμως πείσμωσα και είπα κάθε αρχή και δύσκολη. Έχασα μια μάχη όχι τον πόλεμο.

Φανταζόσουν ποτέ ότι θα έβγαινες νικητής;

Όχι δεν το πίστεψα ποτέ! Το μόνο που πίστεψα ήταν ότι είχα κάποιο κοινό έξω να με υποστηρίζει επειδή κέρδισα στην ψηφοφορία για το music video που «έτρεξε» από την Panik κατά τη διάρκεια του show και ήταν υποψήφιοι όλοι όσοι είχαν ανακηρυχθεί σπουδαστές της εβδομάδας. Εγώ προσωπικά θεωρούσα άλλους συμπαίκτες μου ως φαβορί για τη νίκη, αλλά ο κόσμος είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο House of Fame.

Τωρα που έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τη νίκη σου, τι έχει αλλάξει στη ζωή σου;

Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Το πρώτο και κύριο είναι ότι κάνω αυτό που θέλει η ψυχούλα μου. Το να τραγουδάω για ‘μενα είναι το πιο σημαντικό, με κάνει χαρούμενο και είναι ο λόγος που ξυπνάω το πρωί και έχω όρεξη. Σε άλλους τομείς η ζωή μου παραμένει η ίδια. Περνάω πολύ χρόνο με τους φίλους μου και προσπαθώ να διατηρώ την ίδια καθημερινότητα με πριν.

Μίλησέ μου για το τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησες με την Panik Records

Το πρώτο μου τραγούδι που κυκλοφόρησε από την Panik Records έχει τίτλο «Ήταν Ένα Καλοκαίρι». Θα μπορούσα να πω ότι… είναι εγώ σε στίχους! Είναι ένα ρομαντικό τραγούδι, το οποίο σε κάνει να νοσταλγείς το πρόσωπο που έδωσε ενδιαφέρον στη ζωη σου. Ευχαριστώ τους δημιουργούς του τραγουδιού, τον Μάριο Ψιμόπουλο που έγραψε τη μουσική και την Ελένη Γιαννατσούλια που έγραψε τους στίχους και τον Βαγγέλη Τσαουσόπουλο που σκηνοθέτησε το music video. Ευχαριστώ την εταιρεία μου, την Panik Records και προσωπικά τον CEO της, Γιώργο Αρσενάκο, που μου δείχνουν ότι πιστεύουν σ’ εμένα και είναι πάντα δίπλα μου. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον κόσμο που έχει αγκαλιάσει το τραγούδι μου, το πρώτο από το album που θα κυκλοφορήσω και μου στέλνει αμέτρητα θετικά σχόλια και θετική ενέργεια.

Πως αισθάνεσαι που εμφανίζεσαι στο Posidonio δίπλα στον Πάνο Κιάμο, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής;

Τα λόγια είναι περιττά για τον Πάνο Κιάμο, έναν καλλιτέχνη τόσο καταξιωμένο, δημοφιλή, άμεσο… Είναι δάσκαλος και παράδειγμα για εμένα, όπως και άλλοι καλλιτέχνες του βεληνεκούς του. Είναι μεγάλη μου τιμή που ανήκω σε αυτό το σχήμα. Είμαι ευγνώμων που μπορώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο να ανεβαίνω σ’ αυτή τη σκηνή και να τραγουδάω για τον κόσμο. Στο σχήμα είναι και ο Αναστάσιος Ράμμος και η Έλενα Τσαγκρινού, δυο επιτυχημένοι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς που επίσης θαυμάζω.

Ποιο είναι το μουσικό είδος που θες να ακολουθήσεις;

Θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο ένα κράμα από διάφορα μουσικά είδη. Μου αρέσει να συνδυάζω πολλά είδη σ’ ένα τραγούδι και να βγαίνει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είναι πολύ νωρίς πιστεύω για να έχω ταυτότητα σ’ ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος, όμως, πιστεύω ότι μέσα από τη συνεχή και σκληρή δουλειά θα βρω που ανήκω 100%.

Μέσα στο παιχνίδι σε είδαμε να αναπτύσσεις μια πολύ όμορφη σχέση με τη Μαριάννα που όπως μάθαμε έληξε. Ήταν δική σου απόφαση αυτό;

Ο χωρισμός ήταν μια δύσκολη στιγμή, αλλά υπάρχουν κι αυτές στη ζωή! Δεν κρύβω ότι μου στοίχισε, ωστόσο, προχωράω. Διανύω, εξάλλου, μία δημιουργική και πολύ όμορφη περίοδο με τα επαγγελματικά μου και κάνω focus μόνο εκεί.

Υπάρχει το ενδεχόμενο στο μέλλον να σας ξαναδούμε μαζί ή πρόκειται για έναν κύκλο που έχει κλείσει οριστικά;

Είμαι άνθρωπος που πιστεύει ότι όταν κλείσει ένα κύκλος δεν ξανανοίγει. Αλλά και ποτέ μην λες ποτέ… Ο χρόνος είναι ο μεγάλος κριτής και μόνο αυτός ξέρει πως θα φέρει τα πράγματα στις ζωές μας. Με την Μαριάννα ζήσαμε όμορφες στιγμές και συναισθήματα και μέσα στο House of Fame και έξω από αυτό. Εξακολουθούμε να έχουμε επικοινωνία και, μάλιστα, στο «Posidonio» τα καμαρίνια μας είναι δίπλα δίπλα.

Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου στη δισκογραφία;

Μεγάλη συζήτηση αυτή… Μου αρέσει να βάζω μεγάλους στόχους. Θέλω να έχω μια πολύ δυνατή δισκογραφία και να με γνωρίζει ο κόσμος για τα τραγούδια μου. Θέλω να αφήσω πίσω μου τραγούδια που θα αγγίζουν το κόσμο. Έχω μεγάλες βλέψεις για το μέλλον, αλλά πάντα είμαι ταπεινός και πρόθυμος να δουλέψω πολύ σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου. Τίποτα δεν έρχεται στο πιάτο. Στη ζωή μου έχω μάθει να παλεύω κι αυτό ακριβώς θα κάνω και τώρα. Θα παλέψω μέχρι να τα καταφέρω!

Read More

And More