Στέλιος Κυμπουρόπουλος: 10 και μια φωτογραφίες από την ενδιαφέρουσα ζωή του μεγάλου νικητή των ευρωεκλογών!

Για όποιον έχει πίστη και θέληση κανένα πρόβλημα υγείας ή κινητικό πρόβλημα δεν μπαίνει εμπόδιο. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ένας από τους μεγάλους νικητές των Ευρωεκλογών της Κυριακής και έχει κάθε λόγο να χαίρεται από αυτή τη λαμπρή νίκη του που παρά τον πόλεμο που δέχτηκε την κέρδισε και με το παραπάνω! Τα μέχρι στιγμής  αποτελέσματα από τις ευρωεκλογές δείχνουν πως ο Στέλιος  Κυμπουρόπουλος έχει «σαρώσει» σε σταυρούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση του «γαλάζιου» καταλόγου των ευρωβουλευτών που εκλέγονται.

Όπως διαβάζουμε στο iatropedia, o Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποτελεί σύμβολο των καιρών μας, με τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εμβληματική φιγούρα, καθώς τερμάτισε τα όρια της ανθρώπινης θέλησης και με το παράδειγμα του ενέπνευσε πολλούς άλλους.

Ως άλλος Στίβεν Χόκινγκ, αρνήθηκε να αποδεχθεί τις δυσοίωνες ιατρικές προβλέψεις που του έδιναν όρια ζωής. Κι αυτή ήταν η πρώτη, αλλά όχι η μοναδική σύμβαση που έσπασε, με όσους του είπαν «δεν μπορείς να πας παραπέρα».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 2,στην τρυφερή ηλικία των 14 μηνών.  Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι έχει μικρό προσδόκιμο επιβίωσης, στην καλύτερη περίπτωση μέχρι την εφηβεία.Εκείνοι αγνόησαν την προειδοποίηση και δίδαξαν τον γιό τους να πράξει το ίδιο. Παρά την αναπηρία του, αποφάσισαν να τον στείλουν σε σχολείο γενικής εκπαίδευσης και όχι σε ειδικό σχολείο, αλλά παράλληλα τον έμαθαν να είναι ανθεκτικός στις δυσκολίες.Κι  αυτές δεν ήταν λίγες: άρνηση των εκπαιδευτικών να τον εντάξουν στα τμήματα, δυσκολίες πρόσβασης σε τάξεις και σχολικούς χώρους που δεν είχαν προδιαγραφές για άτομα με αναπηρία, περιέργεια από τους συμμαθητές του.

Κι όμως τα κατάφερε «Με πίστη στο Θεό,  σε εμένα, με την βοήθεια των γονιών μου, των δασκάλων και φυσικά των συμμαθητών μου. Των φίλων μου», θα πει.Η πρώτη μεγάλη ανταμοιβή των κόπων του, ήρθε το 1999. Οταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής που παρέλασε κρατώντας τη ελληνική σημαία σε αναπηρικό καροτσάκι:

«Οι κόποι και οι προσπάθειες μου, οι άριστες επιδόσεις μου, μου έδωσαν την Ελληνική Σημαία και παρέλασα με αυτήν την 28η Οκτωβρίου. Ηταν η πιο συγκινητική στιγμή μου, μέχρι σήμερα», έχει πει.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή του ήρθε με την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο και την Ιατρική Σχολή, το 2003.  Τελείωσε τις σπουδές του το 2010 και παράλληλα με την ειδικότητά του, ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές. Παρακολούθησε, επίσης, μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές του,παίρνοντας τον τίτλο του ψυχίατρου με ειδίκευση στις ψυχοσεξουαλικές διαταραχές.

O στόχος της ζωής του είναι η αυτόνομη διαβίωση και θα δώσει όλη τη δύναμή του και πλέον μέσα από την Ευρωβουλή. Ο ίδιος λατρεύει τη μητέρα του που στάθηκε σαν βράχος στην δύσκολη πορεία της ζωής του!

Ο Στέλιος παρά το κινητικό του πρόβλημα λατρεύει να ταξιδεύει και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει κάτι που να είναι ακατόρθωτο!

Δες τις φωτογραφίες του!

Ο Στέλιος είχε γράψει ένα συγκλονιστικό άρθρο πριν λίγο καιρό στο οποίο ανέλυε την ανησυχία του για το πως θα ζήσει (τόσο εκείνος όσο και οι συνάνθρωποί του που έχουν παρόμοιο πρόβλημα) όταν φύγουν κάποια μέρα από τη ζωή οι γονείς του!

Ο Στέλιος είναι έτοιμος να κερδίσει και το στοίχημα της Ευρωβουλής και θα τα καταφέρει!

Read More

And More