Couscous με αμύγδαλα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσεις και σε αντίθεση με τα άλλα ζυμαρικά ή το ρύζι είναι πιο ελαφρύ. Η παρακάτω συνταγή συνοδεύεται από καβουρδισμένα αμύγδαλα και φρέσκο κόλιαντρο.

Συστατικά

  • 260 γρ κους κους
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • Ελαιόλαδο (περίπου 30ml)
  • 1 ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 55 γρ καθαρισμένο αμύγδαλο, καβουρδισμένο
  • 80 γρ σταφίδες
  • Κάρυ
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το κους κους σε ένα μπολ
  • Ανακάτεψε το ζωμό κότας με το κάρυ, το λάδι, τις σταφίδες. Αλατοπιπέρωσε
  • Βάλε το μείγμα σε μια κατσαρόλα να βράσει
  • Ρίξε το καυτό μείγμα πάνω στο κους κους, σκέπασε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και άφησε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
  • Ανακάτεψε ελαφρά το κους κους με ένα πηρούνι να αφρατέψει και σέρβιρε με φρέσκο κόλιαντρο και αμύγδαλα
 

Tip

Μπορείς να ψιλοκόψεις και ντομάτα ή άλλα φρέσκα λαχανικά και να τα βάλεις ωμά στο κους κους για περισσότερη γεύση!

Read More

And More