Στέλλα Γεωργιάδου: Βούτηξε να πιάσει το σταυρό στον Αγιασμό των Υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο!

Μετά από 42 χρόνια έγινε την Τετάρτη για πρώτη φορά, ο Αγιασμός των Υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Με την ελπίδα το 2016 να φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό τελέστηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης.
Περίπου 20 Ελληνοκύπριοι βούτηξαν στην θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό. Για να συμμετάσχουν στον καθαγιασμό των υδάτων μετέβησαν στην Αμμόχωστο από το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου πάνω από 1000 Ελληνοκύπριοι. Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.
Ανάμεσά τους ήταν και η τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου, που βρίσκεται πια στην Κύπρο και έστειλε και το δικό της μήνυμα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. “Θεοφάνια 2016. Στα πρασινογάλανα νερά της Αμμοχώστου 1000άδες Αμμοχωστιανοί περιμένουν με δέος τον αγιασμό των υδάτων. Όλοι με τον ίδιο πόνο , την ίδια πληγή και την ίδια Μοίρα. Η ευχή από όλα τα στόματα “Του χρόνου η πόλη να γιορτάσει μαζί μας με ανοικτά μπαλκόνια γεμάτη ζωή και χαμόγελα” Καλή Λευτεριά πεντάμορφη Αμμόχωστος μου !!!”

Θεοφάνια 2016. Στα πρασινογάλανα νερά της Αμμοχώστου 1000άδες Αμμοχωστιανοί περιμένουν με δέος τον αγιασμό των υδάτων. Όλοι με τον ίδιο πόνο , την ίδια πληγή και την ίδια Μοίρα. Η ευχή απο όλα τα στόματα “Του χρόνου η πόλη να γιορτάσει μαζι μας με ανοικτά μπαλκόνια γεμάτη ζωή και χαμόγελα” Καλή Λευτεριά πεντάμορφη Αμμόχωστος μου !!! #famagusta #freefamagusta #cyprus #ilovefamagusta #ghostcity #famagusta_under_Turkish_army #myhouse #mycity #iwantmyhouseback

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Stella Georgiadou (@stellageor) στις

Read More

And More