Στην Αθήνα η θρυλική Anna Wintour! Δες βίντεο με την ομιλία της στο Μέγαρο Μουσικής![pics,vids]

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η θρυλική Anna Wintour! Η ιέρια της μόδας artistic director της Condé Nast και Global Content Advisor της Vogue βρίσκεται στη χώρα μας για το πρώτο συνέδριο της Vogue Greece «Change Makers» και έχει τράβηξε πάνω της όλο το ενδιαφέρον. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής.

Η artistic director της Condé Nast, Anna Wintour συζήτησε με την διευθύντρια της Vogue, Θάλεια Καραφυλλίδου, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες του χώρου και Έλληνες σχεδιαστές μόδας, τα θέματα που αφορούν το χώρο σήμερα: την ηθική μόδα, την ευσυνείδητη κατανάλωση, την διαφορετικότητα (diversity), αλλά και την συμβολή της γυναίκας στο μέλλον της μόδας. Η συμμετοχή του κοινούήταν μεγάλη!

Λίγο μετά τις 15.00 ανέβηκε στο βήμα το πρόσωπο που όλοι περίμεναν με ανυπομονησία! Η Αnna Wintour η οποία μεταξύ άλλων είπε πως χαίρεται που ήρθε στη χώρα του Στέφανου Τσιτσιπά! Για τη μόδα είπε: “Μόδα δεν είναι τα ρούχα που φοράμε για να αρέσουμε στους άλλους.Μόδα είναι να ξέρουμε ποιοι είμαστε. Αλλά και ποιοι θέλουμε να γίνουμε”!

Δες τα βίντεο του TLIFE με αποσπάσματα από την ομιλία της

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ως founder του Zeus and Dione, ήταν ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης!


Η διευθύντρια της Vogue Greece Θάλεια Καραφυλλίδου με ένα plus size model συζητούν για την τάση του diversity στη μόδα.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης είναι η βραβευμένη Μαρία Ναυπλιώτου (δες εδώ το βραβείο που κέρδισε για το ρόλο της στο “MasterClass”). Η γνωστή ηθοποιός καλωσόρισε τον κόσμο στην εκδήλωση και μίλησε για την ιέρια της μόδας με τα πιο όμορφα λόγια!

Η  αντιπρόεδρος του Glasgow Caledonian New York College (GCNYC) και ιδρύτρια του φημισμένου Fair Fashion Center (FFC), Cara Smyth μίλησε στο
πρώτο συνέδριο της Vogue Greece με τίτλο “Change Makers” για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Φυσικά, τα social media έχουν πάρει ήδη «φωτιά» και οι διάσημες κυρίες από το χώρο της ενημέρωσης, της μόδας και της ομορφιάς στο ξεχωριστό event και ανυπομονούν να δουν από κοντά την Anna Wintour.

Η Anna Wintour στο καμαρίνι της πριν βρεθεί στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής!

Η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκδήλωση της Vogue

Τόνια Σωτηροπούλου στην εκδήλωση

Χριστίνα Μπόμπα

Η Ειρήνη Νικολοπούλου με την κόρη και την ανηψιά της

Έβελυν Καζαντζόγλου

Βίκυ Καγιά – Μαρίνα Βερνίκου

Ζενεβιέβ Μαζαρί

Λίγο νωρίτερα, η Anna Wintour πήρε κάλεσε τη σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη σε ένα ξεχωριστό πρωινό στο δωμάτιο της στο ξενοδοχείο. Οι δυο κυρίες είχαν γνωριστεί τον περασμένο Μάιο, όταν η Wintour είχε ζητήσει ρούχα του οίκου για το θρυλικό Met Gala στη Νέα Υόρκη.

Έκτοτε η σχέση μεταξύ των γυναικών είναι πολύ στενή και η παρουσία της Anna Wintour στην Ελλάδα, στάθηκε αφορμή για την tête-à-tête συνάντησή τους. Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια δήλωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στo Instagram τα εξής: «Μεγάλη μου τιμή να βρεθώ με τη θρυλική Anna Wintour με αφορμή την επίσκεψή της στην Αθήνα».

Με την κόρη της Σίλιας Κριθαριώτη, Ελισάβετ Τσάκου

 

Ποια είναι η θρυλική Anna Wintour;

Από πολύ μικρή ανακάλυψε την αγάπη της για την δημοσιογραφία, αφού και ο μπαμπάς της ήταν πολιτικός συντάκτης. Στα 15 της έμενε μόνη σε υπόγειο στο Kensington και ένα χρόνο αργότερα (με τη βοήθεια του μπαμπά της) άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Γρήγορα ανακάλυψε τον κόσμο της μόδας, ξεκινώντας να δουλεύει σε κάποια περιοδικά σαν fashion editor.

Το 1976 έφυγε στην Αμερική για να δουλέψει σε πολλά μεγάλα γυναικεία περιοδικά της ηπείρου. Επέστρεψε στην Αγγλία, δέκα χρόνια αργότερα, ως αρχισυντάκτρια της βρετανικής «Vogue» κι ένα χρόνο μετά έγινε διευθύντρια του περιοδικού διακόσμησης «House & Garden».

Ωστόσο, το 1987 οι εκδότες εντυπωσιασμένοι από την απίθανη ικανότητά της να ανακαλύπτει και να δημιουργεί νέα στερεότυπα, της πρόσφεραν μια σημαντική θέση στην αμερικανική Vogue.

Πολλά απ’ όσα σήμερα θεωρούνται αυτονόητα για κάθε περιοδικό μόδας ξεκίνησαν από τις σελίδες της Vogue ως παρεμβάσεις της Wintour. Καταρχάς, ξεκίνησε από την πολύ απλή παραδοχή ότι ένα περιοδικό μόδας πρέπει να περιέχει κυρίως μόδα. Έτσι, η μόδα πήρε περισσότερες σελίδες και τα editorial έγιναν ο λόγος, για να αγοράσεις πλέον ένα περιοδικό.

Στο πρώτο εξώφυλλο της Wintour για τη Vogue, τον Νοέμβριο του 1988, το μοντέλο ποζάρει για τον φακό του Peter Lindbergh, φορώντας ένα σακάκι Christian Lacroix με έναν σταυρό από πολύτιμες πέτρες, αξίας 10.000 δολαρίων και ένα τζιν παντελόνι αξίας 50 δολαρίων. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει. Κάτι νέο έκανε, μόλις, την εμφάνιση του. Αυτή ήταν η αρχή της μεγάλης της κυριαρχίας!

Χάρη σε αυτή άρχισαν να εμφανίζονται celebrities στα περιοδικά και να βλέπουμε σε φωτογραφίσεις μόδας stars, όπως η Μadonna, την Μelania Trump, (ακόμα) και την Kim Kardaashian σήμερα! (Μάθε τα πάντα για την Anna Wintour στο αφιέρωμα του Fashion στην ιέρια της μόδας)

 

Read More

And More