Στην …κουζίνα ολοταχώς !

Sef δεν …γεννιέσαι, αλλά …γίνεσαι ! Με αυτό ακριβώς το σλόγκαν, ξεκίνησε από χθες η διαφημιστική καμπάνια του ολοκαίνουργιου ριάλιτι μαγειρικής του Mega , “Master Sef” , για το οποίο εδώ και καιρό έχουν γραφτεί τόσα πολλά και στον Τύπο, αλλά και στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για ένα απο τα πιο επιτυχημένα ριάλιτι μαγειρικής παγκοσμίως, το οποίο κάθε χρόνο έχει μεγάλη …ζήτηση στο τηλεοπτικό παζάρι των Κανών . Με άλλα λόγια; Πρόκειται για ένα ριάλιτι μαγειρικής, το οποίο σε όσες χώρες του κόσμου κι αν έχει μεταδωθεί ,έχει κάνει τις τηλεθεάσεις να χτυπήσουν κόκκινα.

Αυτός είναι και ο λόγος φυσικά που οι άνθρωποι του Mega ,διεκδίκησαν μετά μανίας τα δικαιώματα προβολής του συγκεκριμένου πρότζεκτ και σχεδιάζουν να το τοποθετήσουν στο πρόγραμμά τους και σε καθημερινή βάση και στο prime time τους. Δηλαδή , στην βραδινή τους ζώνη, στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Τι είναι ,όμως, το “Master Sef” ; Είναι ουσιαστικά ένα τηλεπαιχνίδι μαγειρικής, όπου τρεις καταξιωμένοι sef ,καλούνται να αναδείξουν ανάμεσα απο είκοσι παίκτες τον … “Master Sef” ,ο οποίος εκτός απο τις …κουτάλες του ,στο τέλος θα πάρει και θα φύγει απο το παιχνίδι και 50.000 ευρώ !

Οι είκοσι αυτοί παίκτες θα επιλεγούν μέσα απο οντισιόν και κάθε εβδομάδα ανάλογα με τις γαστρονομικές τους επιδόσεις και την βαθμολογία τους , θα αποχωρεί κι ένας ! Το βασικότερο ,όμως, δεν σας το έχω πει ακόμα ! Για να πάρει κανείς μέρος δεν χρειάζεται ούτε να έχει σπουδάσει ,ήδη, μαγειρική, ούτε επαγγελματίας να είναι .Το ζητούμενο είναι, οι υποψήφιοι παίκτες να είναι απλοί ερασιτέχνες που απλώς να πιστεύουν πως …το ΄χουν και πως η κατσαρόλα είναι …φίλη τους ! Αυτό άλλωστε έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

…Και αν αναρωτιέστε για το ποιοι θα είναι οι τρεις οι …εκλεκτοί, που θα αποτελέσουν την κριτική επιτροπή ,πρέπει να σας πω, πως ακόμα δεν έχουν βρεθεί. Και δεν έχουν βρεθεί γιατί οι συζητήσεις των υπευθύνων του Μεγάλου Καναλιού με τον Εκτορα Μποτρίνι ,- ο οποίος ερχόταν πρώτος στις επιλογές τους – , δεν καρποφόρησαν (ο Εκτορας προτίμησε να συνεχίσει να έχει … “Εφιάλτες”) , ενώ οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει και τους ήθελαν να πολιορκούν επίσης και τον Ηλία Μαμαλάκη, δεν είχαν καμία δόση αλήθειας.

Φορέστε τους σκούφους σας ,λοιπόν, και …στην κουζίνα ολοταχώς !

Read More

And More