Στο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου ο Ν. Τσάκος, που έγινε έκρηξη σπίτι του

Στις 20.31 εξεράγη βόμβα έξω από το σπίτι του κ. Τσάκου, απέναντι από το Ηρώδειο, και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το αν αυτή η τρομοκρατική ενέργεια συνδέεται με την ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου
και τις καταιγιστικές εξελίξεις στη “Μεγαλόνησο”.

Ποιος είναι ο Νίκος Τσάκος

Γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Κατάγεται από παραδοσιακή ναυτική οικογένεια των Καρδαμύλων της Χίου. Από το 1981 μέχρι το 1987 εργάσθηκε στην Tsakos Shipping and Trading Ltd στις Ηνωμένες Πολιτείες με έμφαση στον ενεργειακό τομέα.

Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Columbia University της Νέας Υόρκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο City University of London, απ’ όπου έλαβε πτυχίο Master στα οικονομικά-ναυτιλιακά με τίτλο διατριβής ‘Χρηματιστήρια και Ναυτιλία’. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρέτησε για 25 μήνες ως ναυτικός σε διάφορες κατηγορίες πλοίων.

Από το 1993 είναι ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation Ltd, μια από τις πρώτες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρίες στα χρηματιστήρια του Όσλο και της Νέας Υόρκης. Έχει λάβει διάφορα βραβεία. Το 2011 αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Cass Business School, του Πανεπιστημίου City για την προσφορά του στην σύγχρονη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα.

Read More

And More