Ένα γλυκό κέικ με καρότο και μπαχαρικά. Αποκτάει ξινή και ελαφρώς αλμυρή γεύση με τη νόστιμη κρέμα τυριού.
Θερμίδες: 219/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 3/4φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
 - 1φλ. ζάχαρη
 - 1/4φλ. τριμμένη καρύδα
 - 2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
 - 1κ. γλυκού αλάτι
 - 2κ. γλυκού κανέλα
 - 2κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 2 μεγάλα αυγά
 - 1+1/2κ. γλυκού βανίλια
 - 2φλ. τριμμένο καρότο
 - 115γρ. χυμό ανανά
 - 1/4+1/4φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
 - Για το τυρί κρέμα:
 - 225γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
 - 1φλ. ζάχαρη άχνη
 - 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι ολικής, τη ζάχαρη, την καρύδα, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
 - Σε ένα μέτριο μπολ συνδύασε το ελαιόλαδο, τα αυγά και τη βανίλια.
 - Πρόσθεσε το τριμμένο καρότο και το χυμό ανανά και ανακάτεψε καλά.
 - Συνδύασε το μείγμα αλευριού και το μείγμα με το τριμμένο καρότο.
 - Ρίξε το 1/4φλ. καρύδια και ανακάτεψε ελαφρώς.
 - Ψέκασε ένα ταψί 20×8 εκατοστών με μαγειρικό σπρέι.
 - Άδειασε το μείγμα με το κέικ στο ταψί και ψήσε στους 170°C για 40-45 λεπτά περίπου.
 - Αφαίρεσε το κέικ από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
 - Για την κρέμα, χτύπησε το τυρί, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
 - Άπλωσε την κρέμα πάνω από κέικ και πασπάλισε με το υπόλοιπο 1/4φλ. τριμμένα καρύδια.
 - Κόψε το κέικ σε 16 κομμάτια.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ