Στον «πάγο» το Φεστιβάλ των Καννών λόγω κορονοϊού! Η επίσημη ανακοίνωση

Μετά την αναβολή της Eurovision, έρχεται ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαΙκό event να αναβάλλει τη διεξαγωγή του, λόγω κορονοϊού. Με τα θύματα το φονικού ιού να αυξάνονται στην Ευρώπη οι διοργανωτές του ετήσιου κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών αναβάλλουν την διεξαγωγή του.

Το φετινό Φεστιβάλ των Καννών, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί  από τις 12 έως τις 23 Μαΐου, γεγονός που δεν θα γίνει λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Οι διοργανωτές ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακίνησής του για το καλοκαίρι, περιμένοντας όμως τις εξελίξεις.

«Το Φεστιβάλ των Καννών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, από τις 12 έως τις 23 Μαΐου. Αρκετές εκδοχές μελετώνται για τη διεξαγωγή του, από τις οποίες  η κύρια εκδοχή μπορεί να είναι μια απλή μεταφορά των ημερομηνιών, στις Κάννες, τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου 2020», αναφέρουν  οι διοργανωτές στην ανακοίνωση τους και στη συνέχεια προσθέτουν:

«Αυτή τη στιγμή της παγκόσμιας κρίσης υγείας, η σκέψη μας είναι στα θύματα του Covid-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όλους εκείνους που αγωνίζονται για την ασθένεια. Μόλις η κατάσταση της υγείας στη Γαλλία και διεθνώς μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την πραγματική δυνατότητα, θα γνωστοποιήσουμε την απόφασή μας, για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής».

https://twitter.com/Festival_Cannes/status/1240719066823667712

Η ανακοίνωση στα social media!

Read More

And More