Ταλιατέλες με ψαρονέφρι, λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού, το ψαρονέφρι σε μια λαχταριστή σάλτσα και ταλιατέλες. Η Αργυρώ έδωσε και πάλι τον καλύτερο εαυτό της με μια gourmet, αλλά κυρίως εύκολη και γρήγορη συνταγή. Ιδανική για απρόσμενες επισκέψεις…
ΠΗΓΗ: argiro.gr

Συστατικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 (300-350 γρ.) ψαρονέφρι
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10-12 ημιλιαστές ντομάτες (λαδιού) κομμένες στη μέση
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κλαδάκι θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά
  • Προσθέτουμε τις ημιλιαστές ντομάτες και σβήνουμε με το κρασί. Αρωματίζουμε με το θυμάρι
  • Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι αρκετά αλατισμένες)
  • Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 1΄
  • Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας πιπέρι και στάζοντας λίγο ελαιόλαδο

Tip

Προσθέτοντας τα ζυμαρικά όπως στάζουν σε μια σάλτσα, πετυχαίνουμε να δέσει με το άμυλο των ζυμαρικών η σάλτσα

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164