Σχέδιο μαμούθ για να διασωθεί η Ελλάδα – Νέο τεράστιο δάνειο 109 δισ. ευρώ με μικρότερα επιτόκια και επαναγορά χρέους

Οι ευρωπαίοι ηγέτες πήραν σημαντικές αποφάσεις και βελτιώσαμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο βαν Ρομπάι στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με τον κ. Ρομπάι οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν την επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας τόσο από την Ε.Ε. όσο και από το ΔΝΤ.

Εν συνεχεία ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι η εμπλοκή ιδιωτών είναι εθελοντική και αφορά μόνο την Ελλάδα και όχι τις άλλες χώρες που έχουν μπει στον μηχανισμό στήριξης. Μάλιστα, τόνισε ότι θα γίνει πιο ευέλικτος ο μηχανισμός στήριξης με μικρότερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής, ενώ διευκρίνισε ότι θα δίνεται πλέον η δυνατότητα παρέμβαση στις δευτερογενείς αγορές πριν ξεκινήσει ένα πρόβλημα.

“Έχουμε, επιτέλους, ένα πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε σε βάθος χρόνου το πρόβλημα του χρέους”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Αφού ευχαρίστησε τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για το “πακέτο” στήριξης προς την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε: “Είμαστε περήφανος λαός, λαός που δουλεύουμε σκληρά και το μόνο που ζητάμε είναι να μας δοθεί το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές”.

Διάβασε την συνέντευξη τύπου του Γεωργίου Παπανδρέου, καθώς και το πλήρες κείμενο του προσχεδίου στο Newsit.gr

Read More

And More