Συγκινεί ανάρτηση του Βασίλη, μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη – “Βίωσα τον αδίστακτο, πιστεύω στη δικαιοσύνη”

Ο Βασίλης μας συγκλόνισε όλους την προηγούμενη εβδομάδα, όταν καλεσμένος στα Μεσάνυχτα της Ελεονώρας Μελέτη μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, όταν ήταν μόνο 15 ετών από το γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Ο Βασίλης είχε πει μεταξύ άλλων για όσα τραυματικά βίωσε: “Συναντηθήκαμε και την επόμενη μέρα. Την τρίτη φορά που βρεθήκαμε δέχθηκα τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον. Εγώ δεν μπορούσα να αντιδράσω. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Με έκανε να νιώσω ότι το θέλω. Επειδή είχα σκεφτεί ότι είμαι ομοφυλόφιλος, νόμιζα ότι το θέλω όλο αυτό. Όταν μεγάλωσα και έγινα 30 κατάλαβα ότι δεν ήταν σωστό αυτό που γινόταν. Ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Όταν έγινα εγώ 31 δεν θα μπορούσε να κάνω σεξ με ένα 15χρονο”. Δες εδώ τη συγκλονιστική μαρτυρία του

Το πρωί της Κυριακής λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, έγραψε στα social media: “Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν πιστεύω σε θεωρίες συνομωσίας. Πιστεύω στην κατάλληλη στιγμή. Δεν πιστεύω στη συγκάλυψη πάνω σε τέτοιου είδους θέματα. Δεν το διανοούμαι. Ξέρω τον αδίστακτο και τον χειριστικό όμως. Αυτόν που θα έκανε τα πάντα να σε ξεγελάσει. Αυτόν που δεν πίστευε ότι θα κατηγορηθεί λόγω του κοινωνικού στάτους των θυμάτων. Το βίωσα. Το βιώσαμε, γιατί είμαστε δυστυχώς πολλοί. Μην το ξεχνάς. Τον αδίστακτο.

Δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική. Δε γνώριζα ούτε πρόσωπα, ούτε ονόματα μέχρι πρότινος. Μην χρησιμοποιείτε το όνομα μου για πολιτικές σκοπιμότητες. Παρά μόνο αν χρειάζεται για να αλλάξετε το νόμο. Έτσι θα μας δικαιώσετε και θα σας συγχωρέσουμε. Σκεφτείτε μόνο τα παιδιά”.

Στις 19 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τη δημόσια εμφάνισή του και λίγο πριν τις ραγδαίες εξελίξεις, ο Βασίλης είχε γράψει: “Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή και θέλω δικαιοσύνη. Σας άφησα την ψυχή μου και τα όπλα να πολεμήσουμε. Σας ευχαριστώ για όλη αυτήν την υποστήριξη. Τη νέα μου οικογένεια, τα αδέρφια μου, που μεγαλώνει δυστυχώς μερα με την ημέρα αλλά γινόμαστε πιο δυνατοί. Εις το επανειδίν.

Read More

And More