Συγκινεί ο Αντώνης Κανάκης για τον θάνατο του Νίκου Βολωνάκη: «Ένιωσα απλά την ανάγκη να εκφράσω τη λύπη μου»

Από τη ζωή έφυγε σήμερα σε ηλικία 73 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση αυτή όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας με τον Αντώνη Κανάκη να προχωρά σε μια ιδιαίτερα συγκινητική – ανάρτηση αποχαιρετισμού.

Η ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη

«31 χρόνια πριν, από το 1991 έως το 1995 ήμουν στην ΕΡΤ 3, με μουσικές εκπομπές και βέβαια με το αγαπημένο «Comfuzio». Εκεί γνώρισα, συνεργάστηκα και εκτίμησα τον Νίκο Βολωνάκη. Σήμερα τα ξημερώματα «έφυγε». Ένιωσα απλά την ανάγκη να εκφράσω τη λύπη μου για την απώλεια αυτού του ευγενικού και πολιτισμένου ανθρώπου» έγραψε ο Αντώνης Κανάκης.

 

Ποιος ήταν ο Νίκος Βολωνάκης

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία με αντικείμενο τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Το Βήμα και Τα Νέα, ενώ το 1982 άρχισε η δημοσιογραφική διαδρομή του στην ΕΡΤ, η οποία κυριάρχησε στην επαγγελματική ταυτότητά του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή του Νίκου Βολωνάκη στη δραστηριότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν πολυετής και πολύπλευρη.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και τα τελευταία χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος στη διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read More

And More