Συγκινεί υφυπουργός της κυβέρνησης – Η μητέρα του κόλλησε κορονοϊό στο γηροκομείο – “Δεν της έδωσα τις αγκαλιές που ήθελα”

Oσοι γνωρίζουν καλά το κυβερνητικό ρεπορτάζ τον κατατάσσουν στα αθόρυβα, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικά στελέχη της κυβέρνησης, καθώς είναι σε αρκετές περιπτώσεις ο άνθρωπος-«κλειδί» πίσω από τις επενδύσεις μεγάλων ξένων ομίλων στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος για τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, ο οποίος μιλά στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη για την προσωπική του καθημερινότητα και περιγράφει την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του. Η μητέρα του 91 ετών που ζει σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

΄Έχετε έναν γιο που ασχολείται με τη μουσική. Αν σας έλεγε ότι θέλει να γίνει πολιτικός, τι θα του απαντούσατε;
Ο γιος μου, πράγματι, είναι ένας ταλαντούχος μουσικός. Είναι ένα φωτεινό μυαλό με καθαρή σκέψη και κριτική διάθεση. Είναι μια αυτόνομη προσωπικότητα και δεν είναι προέκταση του εαυτού μου. Τον σέβομαι γι’ αυτό που είναι και τον στηρίζω στις δικές του επιλογές. Επομένως, το να ασχοληθεί με την πολιτική θα έπρεπε να είναι η δική του απόφαση. Έχουμε μια καλή σχέση, κουβεντιάζουμε τα θέματα που με απασχολούν και τον απασχολούν και, ως εκ τούτου, γνωρίζει καλά τις απόψεις μου, την πίστη μου, τις ιδέες μου και τους λόγους για τους οποίους ασχολούμαι εγώ με την πολιτική. Ο γιος μου είναι ο αυστηρότερος κριτής μου και πηγή έμπνευσης για πολλές σκέψεις, ενέργειες και ιδέες μου.

Νόσησε κάποιος δικός σας από κορονοϊό;
Έχω φίλους που υπήρξαν θετικοί στον κορονοϊό, φίλους που νόσησαν και ξεπέρασαν την αρρώστια, αλλά μου κάνει πραγματικά εντύπωση η χρονική στιγμή της ερώτησής σας, διότι αυτή την περίοδο βιώνω μια πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή. Η μητέρα μου, 91 ετών, που ζει σε ένα ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, διαγνώστηκε πρόσφατα θετική. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή, γιατί δεν μπορείς να προσφέρεις πάρα πολλά. Εμπιστεύεσαι τους γιατρούς, το σύστημα Υγείας, και εύχεσαι να βγει από αυτή την περιπέτεια υγιής. Δεν παύω, όμως, να σκέφτομαι ότι τον τελευταίο χρόνο, λόγω ακριβώς του κορονοϊού, δεν της έδωσα όλες τις αγκαλιές που θα ήθελα και, λόγω της θέσης μου, δεν πέρασα μαζί της όσο χρόνο θα ήθελα να είχα περάσει. Συναισθήματα αγάπης και ευθύνης μαζί.

Φοβάστε μην κολλήσετε;
Φυσικά και φοβάμαι τον κορονοϊό. Το να μη φοβάσαι δεν είναι γενναιότητα. Είναι έλλειψη ευθύνης απέναντι στον εαυτό σου και στους ανθρώπους που είναι δίπλα σου. Κάνω ό,τι μπορώ για να υποκαταστήσω τις διά ζώσης επικοινωνίες με ψηφιακές, να προστατεύω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου και τον θεσμικό μου ρόλο, που με θέλει να είμαι συνεπής, διαθέσιμος και υπεύθυνος.

Θα κάνετε το εμβόλιο;
Φυσικά και θα έκανα το εμβόλιο. Θα έτρεχα από τους πρώτους. Στη ζωή συχνά πρέπει να στηριχθείς σε επιστημονικά δεδομένα μόνο. Η δική μου επιλογή είναι ξεκάθαρη. Διαλέγω να προστατέψω τον εαυτό μου από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο κορονοϊός στην υγεία μου, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα. Εμπιστεύθηκα τους γιατρούς μου στα νιάτα μου. Μου βγήκε σε καλό. Το ίδιο θα κάνω και τώρα.

Read More

And More