Συγκινημένη η Πέγκυ Ζήνα για τον Μίκη Θεοδωράκη: “Στεναχωριέμαι πάρα πολύ που δε θα τον ξαναδώ από κοντά”

Στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” μίλησε σήμερα το πρωί η Πέγκυ Ζήνα με αφορμή τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη  σε ηλικία 96 ετών. Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στη συνεργασία και τη σχέση που είχε αναπτύξει με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, αναφέροντας πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που δε θα ξεχαστεί ποτέ.

“O Μίκης Θοεδωράκης έλεγε: “τα τραγούδια δεν ανήκουν σε μένα, ας τα πει όποιος θέλει και θα κριθεί από το αποτέλεσμα”. Και μένα, στις προσωπικές συμβουλές που μου έδωσε στις πρόβες, υπήρξε αυστηρός με την καλή έννοια στο πως θα πρέπει να πατήσω σε συγκεκριμένα γυρίσματα και έναν συγκεκριμένο δωρικό τρόπο που ξεκινάει από τον τρόπο που παίζουν τα μπουζούκια μέχρι τον τρόπο που θα τα πει ο τραγουδιστής για να κρατήσουμε το δικό του ύφος στα τραγούδια.

Μόνο σε αυτό ήταν λίγο αυστηρός. Κάθε φορά που κάναμε κάποια εκπομπή ή συναυλία, μια καλή κουβέντα φρόντιζε να μου έρθει ακόμα και τη στιγμή που προβάλλονταν κάθε εκπομπή, για μένα ήταν γαλόνια που θα τα έχω σε όλη μου τη ζωή. Με έκανε πολύ καλή τραγουδίστρια αυτή η συνεργασία, μου έδωσε τελείως άλλη οπτική για το πως είναι να τραγουδάς τον πολιτισμό μας. Έχει άλλη βαρύτητα. Έχει σημασία και το πως θα κινηθείς, πως θα στηρίξεις αυτή την πίεση.

Είμαι πολύ περήφανη που μου έτυχε αυτή η συνεργασία στη ζωή μου. Με βαριά θλίψη σήμερα, και όσο και να εύχομαι να είναι ελεύθερη η ψυχή του γιατί νομίζω ότι δε τον νίκησε ο θάνατος, εκείνος του παραδόθηκε, εκείνος μόνον νίκησε τον θάνατο πάρα πολλές φορές στη ζωή του, στεναχωριέμαι πάρα πολύ που δε θα τον ξαναδώ από κοντά και δε θα μιλήσουμε, μόνο γι΄ αυτό. Θα είναι για πάντα αθάνατος, για όλα τα χρόνια και για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και τα δισέγγονά μας”.

Read More

And More