Συγκλονιστική εξομολόγηση από την Βίκυ Χαντζή: «Ό,τι νόμιζα σταθερό και δεδομένο γκρεμίστηκε»

Για τις καταιγιστικές αλλαγές που βίωσε στη ζωή της τα τελευταία 8 χρόνια μιλά η Βίκυ Χατζή στο περιοδικό People. Η δημοσιογράφος της εκπομπής Alpha Παντού έγινε lifecoach και ανακάλυψε πτυχές του εαυτού της που δεν είχε φανταστεί.

Με το NLP πώς ξεκίνησες; Τι σε έκανε να πεις ότι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το Lifecoach;

Τα τελευταία οκτώ χρόνια βίωσα κάποιες μεταμορφωτικές προκλήσεις στη ζωή μου. Ό,τι νόμιζα σταθερό και δεδομένο γκρεμίστηκε: ο γάμος μου, η οικογενειακή μας επιχείρηση και το κεφάλαιο μητρότητα. Χρειάστηκε να κάνω μια τεράστια βουτιά μέσα μου για να «με» ξαναβρώ. Να βάλω τα κομμάτια που έσπασαν σε μια σειρά, να δω τι έφταιξε και να κάνω επανεκκίνηση. Στη διαδικασία αυτής της εσωτερικής αναζήτησης και ανασυγκρότησης έκανα συμβουλευτική, συμμετείχα σε ομάδες αυτογνωσίας και ανακάλυψα το NLP. Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός είναι ένα καινοτόμο και πολύπλευρο σύστημα μεθόδων και τεχνικών, με καταβολές στην ψυχολογία και τη βιολογία. Προσωπικά με βοήθησε πολύ. Αποφάσισα, λοιπόν, να το σπουδάσω για να κατέχω σε βάθος το αντικείμενο, ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ τόσο για μένα όσο και για να βοηθώ άλλους ανθρώπους.

Πότε εφάρμοσες για πρώτη φορά όλα αυτά που μάθαινες στο NLP; Ένιωσες ότι τα καταφέρνεις;

Από την πρώτη στιγμή. Ξεκινώντας από τις περιοριστικές πεποιθήσεις μου. Έπρεπε να ξεριζώσω τα τσιπάκια του μυαλού μου που δεν με εξυπηρετούσαν πια και να κάνω download καινούρια. Κοινώς, να κάνω ολική αναβάθμιση στον τρόπο σκέψης μου. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει κάποιος είναι πως ζεις ό,τι σκέφτεσαι και λες… Ο άνθρωπος δημιουργεί την πραγματικότητα που ζει με τις σκέψεις του και τον λόγο του. Αν, λοιπόν, θέλεις να αλλάξεις την πραγματικότητά σου, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη της ζωή σου και να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Ασφαλώς δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλει πειθαρχία, επιμονή και αυτοπαρατήρηση. Γιατί το μυαλό έχει συνηθίσει να μεμψιμοιρεί, να κατηγορεί τους άλλους και να μπαίνει στον ρόλο του θύματος.

Εσύ τι έχεις στο μυαλό σου σκεπτόμενη το μέλλον; Πώς θέλεις να είσαι σε δέκα χρόνια;

Με φαντάζομαι να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να εκπαιδεύομαι από τους καλύτερους δασκάλους πάνω σε αποτελεσματικές μεθόδους που βοηθούν τους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους. Να κάνω βιωματικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να παρουσιάζω στην τηλεόραση την ελληνική εκδοχή του Super Soul Sunday της Oprah Winfrey.

Ποιες είναι οι συνηθέστερες ερωτήσεις που σου κάνουν όσοι παρακολουθούν τα σεμινάρια;

Πώς μπορώ να βελτιώσω τη ζωή μου, τη δουλειά μου, τη σχέση μου; Τι να κάνω για να πετύχω τους στόχους μου; Τι κάνω λάθος και φέρνω τα αντίθετα αποτελέσματα; Πώς μπορώ να βιώσω την αγάπη; Όλες οι ερωτήσεις έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την αναζήτηση της ευτυχίας.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί!

Read More

And More