Συγκλονιστική η Reese Witherspoon για τη σεξουαλική παρενόχληση: «Αν μιλούσα δεν θα είχα δουλειά»!

«Η σιωπή ήταν προϋπόθεση για να έχω δουλειά», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Reese Witherspoon, επισημαίνοντας ότι δεν θα μπορούσε να μιλήσει νωρίτερα για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε ότι ήταν μικρή. Όπως είπε στην εκπομπή «The Morning Show», την οποία παρουσιάζει μαζί με την Jennifer Aniston, ο προβληματισμός για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έζησε τις προέκυψε αντανακλαστικά.

H Reese Witherspoon αποκάλυψε στην εφημερίδα «The Guardian» πως είχε δεχτεί στα 16 της χρόνια σεξουαλική παρενόχληση από έναν σκηνοθέτη και τότε οι μάναντζερ που είχε και οι παραγωγοί της είχαν προτείνει να μη μιλήσει. «Θα ήθελα να πω ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στην καριέρα μου, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Είχα πολλές εμπειρίες παρενόχλησης και σεξουαλικής κακοποίησης», είπε.

Παράλληλα επισήμανε ότι βίωσε την «ενοχή» επειδή δεν μίλησε για τα όσα συνέβησαν νωρίτερα, καθώς θα το ήθελε. «Όχι. Υπήρχε μία κουλτούρα σιωπής και η σιωπή ήταν μια από τις προϋποθέσεις για να έχω δουλειά. Αυτό μου είχαν πει», τόνισε.

Η Reese Witherspoon είναι από τις ηγετικές μορφές του κινήματος Time’s Up, το οποίο ξεκίνησε μετά από τις καταγγελίες εναντίον του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάνστιν.

Read More

And More