Συγκλονιστική Σμαράγδα Καρύδη: «Μπορεί να ήρθε η ώρα να πάρει η Φύση το αίμα της πίσω»

Συγκλονιστική Σμαράγδα Καρύδη: «Μπορεί να ήρθε η ώρα να πάρει η Φύση το αίμα της πίσω» | tlife.gr

Στο σπίτι μένει η Σμαράγδα Καρύδη μετά το κλείσιμο των θεάτρων και τις οδηγίες της κυβέρνησης με στόχο την μη εξάπλωση του κορονοϊού. Η αγαπημένη ηθοποιός στη σκιά της θανατηφόρας ασθένειας και ούσα σε άτυπη καραντίνα καλωσόρισε την άνοιξη που ξεκίνησε και επίσημα και παρουσίασε με το μοναδικό ποιητικό της τρόπο, όλα όσα βιώνουμε αυτές τις μέρες.

«21ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Σήμερα μπήκε και επισήμως η Άνοιξη. Μπήκε αλλά δε μας βρήκε εκεί. Εμείς τη χαιρετήσαμε απ’ τα μπαλκόνια και τα παράθυρα με τα πλαστικά γαντάκια μας. Δεν είδα να της στοιχίζει. Έκανε κανονικά όπως πάντα την επέλαση της και μου φάνηκε πως φέτος την έκανε πιο θριαμβευτικά από ποτέ. Σαν να ήθελε να μας στρίψει κι άλλο το μαχαίρι στη πληγή. Να μας ειρωνευτεί που φέτος ήταν όλοι στο πάρτυ εκτός από μας.

Γάτες, σκυλιά, χελώνες, αηδόνια, πεταλουδες, χαμομήλια, ήταν εκεί και ‘μείς τα χαζεύαμε απ τα παράθυρα. Αποσυνάγωγοι.

Στη Βενετία καθάρισαν τα νερά κι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ψαράκια στα κανάλια. Οι Βενετοί τα κοίταζουν σοκαρισμένοι πίσω απ τα τζάμια.

Στην πλατεία της Πολιτείας πριν από κανα μήνα έκανε βόλτα ένα ζευγάρι αγριογούρουνα. Σαν να διαισθάνθηκαν ότι όπου να ναι θα μπορέσουν να σουλατσάρουν ανενόχλητα παντού.

Σε λίγο θα κατηφορήσουν προς Σύνταγμα. Γιατί να μη το κάνουν;

Η γη θα τους ανήκει δικαιωματικά. Η Άνοιξη θα είναι δική τους.

Πριν από 20 μέρες αργά τη νύχτα που πήγαινα τον Γιάννη βόλτα είδα στη μέση της Αρεοπαγίτου, δύο βατράχια το ένα πάνω στ άλλο να το κάνουν. Έλα Παναγία μου! τι θέλουν τα βατράχια στο κέντρο της Αθήνας; Και μήπως έχει πουθενά τίποτα νερά; Ποτάμια; Μηπως ήταν σημαδιακό; Πλάκα θα χει ν’ αρχίσει από μόνος του να ξεμπαζώνεται κι ο Ιλισσός. Να κατέβουν τα ελάφια από την Πάρνηθα να πιουν νερό. Να ελευθερωθούν όλα τα ζώα απ’ το Αττικό Πάρκο και οι σουρικάτες ν’ απλωθούν στις άδειες καρέκλες απ’ τα κλειστά καφέ από κάτω στο δρόμο.

Μπορεί να ήρθε η ώρα να πάρει η Φύση το αίμα της πίσω. Δεν της φερθήκαμε καλά και μας γυρνάει τη πλάτη. Μήπως ήρθε η ώρα της «ολικής απελευθέρωσης ζώων και γης», όπως λέει εκείνο το αναρχικό σύνθημα που κοροϊδεύουμε στον τοίχο;

Ελπίζω τότε, στο καινούριο καθεστώς ο Γιάννης να θυμάται όλα όσα έχω κάνει γι αυτόν και να με πηγαίνει που και που γιά καμμιά βόλτα έξω @yiannisofficial for president», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

READ more