Συγκλονίζει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – Συναντήθηκε με τον νεοναζί που την απειλούσε

Πριν από καιρό η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου που ζει και εργάζεται στη Σουηδία αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα απειλών από νεοναζί και είχε στοχοποιηθεί.  Η γνωστή παρουσιάστρια είχε αποκαλύψει ανοιχτά πως δεχόταν ρατσιστικές επιθέσεις με λεκτική βία και απειλές για την ίδια της τη ζωή.

«Με απειλούν με ομαδικό βιασμό, με σεξουαλικά βασανιστήρια. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω το πρωί με λεκτική βία και κοιμάμαι με σεξιστικά, ρατσιστικά σχόλια στο κεφάλι μου» έλεγε, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια σε βίντεο που δημοσίευσε πριν ένα χρόνο. Η ίδια μάλιστα, είχε μιλήσει και για το καθεστώς τρόμου που ζούσε αυτούς τους μήνες.

Ωστόσο, ένα συγκλονιστικό περιστατικό ήρθε και την ξάφνιασε. Όπως αποκάλυψε η ίδια στην εφημερίδα Deutsche Welle, ένας από τους νεοναζί που την απειλούσαν, ο 30χρoνος Martin Karlsson, της έστειλε email, ζητώντας της να τον συγχωρέσει, καθώς κατάλαβε το λάθος του και αποχώρησε από την Σκανδιναβικό Κίνημα Αντίστασης. Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου στην αρχή σάστισε, αλλά πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε να συναντήσει τον 30χρονο άντρα.

FIGHT FOR DEMOCRACY

I got enough. So I did a short film. On free speech and hate speech. On racism and sexism. And our duty to fight for diversity and democracy. Take three minutes. Feel free to share if you want. #freespeech #wordsareweapons #racism #democracy #sexism #fightfordemocracy

Gepostet von Alexandra Pascalidou am Dienstag, 14. März 2017

Μιλώντας μάλιστα για το περιστατικό ανέφερε: «Τηλεφώνησα αμέσως στον Martin. Νομίζω ότι σε αυτούς τους καιρούς χρειάζονται γέφυρες. Εκείνοι που αποφασίζουν να αλλάξουν συμπεριφορά και στάση χρειάζονται υποστήριξη και ενθάρρυνση. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι. Ο Martin ζει στο Varnamo, σχεδόν τέσσερις ώρες νότια της Στοκχόλμης με το αυτοκίνητο. Του πρότεινα να συναντηθούμε για έναν καφέ. Ένας φίλος μου που ήξερε ότι ζούσα με απειλές για δεκαετίες χωρίς προστασία, με προειδοποίησε: “είσαι τόσο αφελής, θα μπορούσε να είναι παγίδα, δεν αρχίζεις να αγαπάς ξαφνικά όλους όσους μισούσες”. Αλλά εγώ δεν φοβάμαι τους ανθρώπους. Φοβάμαι το μίσος. Και αυτό που κάνει στους ανθρώπους. Λίγες ώρες αργότερα, στο λόμπι ενός ξενοδοχείου συνάντησα έναν από τους ανθρώπους που απειλούσε τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου. Ο Martin ήταν ενεργός νεοναζί από την ηλικία των 16 ετών. Σταμάτησε το 2016. Τώρα είναι 30 ετών. Αρχίσαμε με αυτό που έχουμε και οι δυο κοινό: τώρα και εκείνος απειλείται από τους Ναζί», αναφέρει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Read More

And More