Color Block! Τα “ναι” και τα “όχι” των χρωματικών συνδυασμών

Μια έκρηξη μεγατόνων σημαδεύει το καλοκαίρι του 2011! Μόνο που αυτήν τη φορά οι (μεγά)τόνοι είναι τόνοι του ροζ, του πορτοκαλί, του πράσινου, του λιλά, του κίτρινου και του μπλε! Οι πιο έντονες αποχρώσεις μπαίνουν στο μπλέντερ των σχεδιαστών, οι βεντάλιες χρωμάτων ανακατεύονται σαν τράπουλα και η παρτίδα του θερινού στιλ ξεκινά! Δες εδώ τι πρέπει να προσέξεις για να κερδίσεις!

Η Hailee Steinfeld φοράει τις ρίγες του οίκου Prada συνδυάζοντας πορτοκαλί, ροζ και μαύρο! Οι έντονες αποχρώσεις του φορέματος περιορίζουν τις επιλογές σε αξεσουάρ! Η Emma Stone επιλέγει Lanvin με ένα από τα πιο εντυπωσιακά φορέματα της σεζόν που συνδυάζει ροζ τοπ και κόκκινη φούστα! Η φαρδιά ταμπά ζώνη στη μέση χρησιμεύει ως μια ομαλή μετάβαση ανάμεσα στα δύο χρώματα! Η Emmy Rossum επιλέγει J Mendel με ένα φόρεμα που συνδυάζει δύο τόνους του πορτοκαλί σε τοπ και φούστα!

Η JLo ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν την Gucci-mania του καλοκαιριού με τα έντονα χρώματα και τα χρυσά αξεσουάρ! Το υιοθέτησε βέβαια με το δικό της sexy attitude! Η Cheryl Cole δεν μπορεί να υποστηρίξει τόσο καλά την τάση και “εξαφανίζεται” πίσω από το συνδυασμό πορτοκαλί-τιρκουάζ-μωβ! Στον αντίποδα η Camilla Bella το κάνει δικό της φορώντας πράσινο ψηλόμεσο παντελόνι, μωβ τοπ και πορτοκαλί σακάκι!

Η Τeresa Palmer φτάνει στον προορισμό του color block χρησιμοποιώντας την πιο ασφαλή οδό! Φοράει ένα πολύχρωμο κομμάτι από την ανοιξιάτικη συλλογή του οίκου Versus και το συνδυάζει με λιτά, μαύρα σανδάλια! Η Leona Lewis βρίσκεται στο κέντρο κάθε οπτικού πεδίου χάρη στα neon ρούχα της! Έχει συνδυάσει φούξια, ψηλόμεση φούστα με κίτρινο τοπ! Η Rachel Roy χάνει το μέτρο και την ισορροπία συνδυάζοντας δύο τόνους του μπλε σε σακάκι και παντελόνι, πράσινο πουκάμισο και κόκκινες γόβες!

ΤΑ “ΝΑΙ” ΚΑΙ ΤΑ “ΟΧΙ”
1.
Φόρεσε 2 έντονα χρώματα μαζί όπως για παράδειγμα κίτρινο μπλουζάκι με μωβ παντελόνι και παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα (πχ πράσινη γόβα). Δέσε όλη την εικόνα με μία ταμπά ζώνη!

2. Διάλεξε αποχρώσεις στην παλέτα των χρωμάτων που σου ταιριάζουν! Εάν είσαι ξανθιά δώσε έμφαση σε ροζ, κίτρινο, κοραλί και γενικά ζεστά χρώματα! Εάν είσαι μελαχρινή φόρεσε μπλε, φούξια, πράσινο και βυσινί.

3. Aν δώσεις έμφαση με χρώμα στα ρούχα και στα παπούτσια άσε τα αξεσουάρ σε πιο ήρεμους τόνους όπως χρυσά κολιέ ή βραχιόλια!

4. Κρύψε τις ατέλειες και ενίσχυσε τα δυνατά σου σημεία με τα σωστά χρώματα! Φόρεσε την πιο σκούρα απόχρωση του συνόλου στα σημεία που θες να κρύψεις, για παράδειγμα εάν έχεις περιτά κιλά στην περιφέρεια φόρεσε σκούρο μωβ παντελόνι και κίτρινο τοπ!

5. Εάν αποφασίσεις να δώσεις έμφαση στα ρούχα με έντονο φόρεμα, σανδάλια και τσάντα κράτησε χαμηλά τους τόνους στο μακιγιάζ! Ένα έντονο κραγιόν είναι υπεραρκετό!

6. Οι fluo αποχρώσεις ταιριάζουν σε πιο νεαρές ηλικίες! Οι πιο μεγάλες ηλικίες μπορούν να κινηθούν σε παραδοσιακές αποχρώσεις!

7. Αν διστάζεις να κάνεις total color block look διάλεξε ένα ήσυχο κομμάτι π.χ. λευκό παντελόνι και δώσε χρώμα στο τοπ, στην τσάντα και στα σανδάλια σου!

8. Aκόμη και τα παστέλ κομμάτια μπορούν να παίξουν σε αυτή την τάση. Με αυτό τον τρόπο θα ακολουθήσεις το trend χωρίς να κάνεις μια πολύ “Loud” εμφάνιση!

Read More

And More