Τρυφερό φιλέτο γλώσσας με φλοίδες κολοκυθιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Φλοίδες ψητού κολοκυθιού με φιλέτο γλώσσας αρωματισμένο με πασατέμπο

Συστατικά

  • ¼ φλ. λάδι + έξτρα για το ψήσιμο
  • 1 λάιμ
  • 750 gr φιλέτο γλώσσας (4 φιλέτα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • ¼ φλ. ψημένος πασατέμπος (αποφλοιωμένος)
  • ½ φλ. κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ, λάδωσε μια σχάρα και άφησέ τη στο φούρνο να ζεσταθεί (με ένα ταψί στη βάση του φούρνου για τα υγρά).
  • Τρίψε τη φλούδα του λάιμ και πασπάλισέ τη πάνω από τα φιλέτα γλώσσας, ράντισέ τα με λάδι και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Ράντισε και τα κολοκυθάκια με λάδι και αλατοπίπερο.
  • Βγάλε τη σχάρα από το φούρνο με προσοχή, τοποθέτησε το ψάρι και ψήσε για πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε τα φιλέτα από τη σχάρα, πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και ψήσε για πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το 1/4 φλιτζανιού λάδι με τον πασατέμπο, δύο κουταλιές χυμό λάιμ, αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  • Με τον αποφλοιωτή κόψε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Μοίρασε τα κολοκυθάκια σε τέσσερα πιάτα, τοποθέτησε από πάνω τα φιλέτα, ράντισε με το μείγμα από πασατέμπο και πασπάλισε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο.

Read More

And More