Συγκλονίζει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος: «Κινδυνεύω στα 82 μου να πάω στη φυλακή»! video

Συγκλονίζει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος: «Κινδυνεύω στα 82 μου να πάω στη φυλακή»! video | tlife.gr

Σοκάρει η αποκάλυψη του γνωστού κριτικού θεάτρου  και συγγραφέα, Κώστα Γεωργουσόπουλου πως κινδυνεύει και μάλιστα άμεσα να πάει στη φυλακή στα 82 του χρόνια λόγω χρεών προς το ΙΚΑ.

Το θέμα δημοσιοποίησε το cosmopoliti.com και ο δημοσιογράφος Βασίλης Νάτσιος ο οποίος βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο γνωστός άνθρωπος του θεάτρου χθες στο θέατρο Μουσούρη σχετικά με το θεατρικό Μουσείο. Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε  στο θέατρο Μουσούρη, ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεατρικού Μουσείου, για να κάνει γνωστό την κατάσταση που επικρατεί, αποκάλυψε πώς  ο ίδιος κινδυνεύει με φυλάκιση.

Είπε συγκεκριμένα: «Δεν θέλω να μιλήσω για τη μιζέρια όλη αυτής της ιστορίας. Εγώ είμαι εδώ σήμερα γιατί κινδυνεύω σε ένα μήνα να πάω φυλακή. Έχω πέντε δικές μαζί για χρέη προς το ΙΚΑ. Το ΙΚΑ τη δουλειά του κάνει δεν έχω με το ΙΚΑ. Αλλά δεν τα οφείλω εγώ. Δεν είμαι ιδιοκτήτης, Είμαι άμισθος υπάλληλος, ο οποίος προσπαθεί να βελτιώσει την Ελληνική θεατρική επιστήμη. Μου κατάσχεται κάθε μου κατάθεση και δεν το λέω αυτό για να δημιουργήσω εντυπώσεις και συγκινήσεις.
Να γίνει κρατικό το θεατρικό μουσείο και να αξιοποιηθεί περισσότερο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο ανάλογο εθνικό μουσείο στην Ευρώπη. Το μόνο που υπήρχε ήταν της Αγγλίας και το κατήργησε η Θάτσερ. Εθνικό Μουσείο είναι μόνο το ελληνικό, με υλικό που χρονολογείται από το 1780, από τις παραδουνάβιες χώρες, ως σήμερα. Λυπάμαι που σήμερα εδώ δεν είδα εκπροσώπους των Πανεπιστημίων».

Παρόντες για να στηρίξουν τον Κώστα Γεωργουσόπουλου ήταν επίσης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, η Μπέτυ Αρβανίτη, ο Βασίλης Πουλαντζάς, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Δήμητρα Χατούπη, ο Τάκης Βλαστός, ο Γιάννης Μπέζος, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Κώστας Πολιτόπουλος, ο Γιώργος Δεπάστας και ο Σταμάτης Κραουνάκης.

READ more