Συνάντηση επωνύμων στο Παλλάς για την πρεμιέρα του “Συρανό ντε Μπερζεράκ”!

Πλήθος επωνύμων επέλεξαν χθες βράδυ το θέατρο για τη διασκέδασή τους. Το ραντεβού όλων ήταν στο Παλλάς, λίγο μετά τις 9 το βράδυ και στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Συρανό ντε Μπερζεράκ” του Εντμόν Ροστάν με την Σμαράγδα Καρύδη και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.
Η ηρωική κωμωδία που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα άνοιξε χθες αυλαία και υποδέχτηκε όλους τους επώνυμους φίλους της. Ο φωτογραφικός φακός του Πέτρου Χόντου για το TLIFE ήταν εκεί και σου εξασφάλισε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ανάμεσά στους επώνυμους που συναντήσαμε ήταν η Άννα Βίσση, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Άλκιστις Πρωτοψάλτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Κώστας Βουτσάς, η Νίνα Λοτσάρη, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Γρηγόρης Βαλτινός και πολλοί ακόμη άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο που χάρισαν το χειροκρότημά τους στους πρωταγωνιστές.
Λίγα λόγια για το έργο:
Γραμμένο το 1897, είναι ένα από πιο συναρπαστικά, και συνάμα δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, αριστουργηματική έκφανση του ρομαντισμού του 19ου αι., που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ.

Πεντάπρακτο έργο, σε 15σύλλαβη ομοιοκατάληκτη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα ένα σκηνικό υπερθέαμα με 48 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα, και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μέσα σε μια πληθώρα ευφάνταστων σκηνικών που εμπνέεται ο Μανόλης Παντελιδάκης, μεταφέροντας μας από αίθουσες θεάτρου και μυρωμένες αυλές σπιτιών ως μοναστήρια καπουτσίνων και αιματοβαμένα πεδία μαχών.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον ομότιτλο εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει. Η Σμαράγδα Καρύδη είναι η ωραία Ρωξάνη που αιχμαλωτίζει το ατίθασο πνεύμα του Συρανό, αλλά ερωτεύεται με τη βοήθεια των στίχων του, τον νεαρό Κριστιάν, ερμηνευμένο από τον Όμηρο Πουλάκη. Πλάι τους ο Νίκος Αρβανίτης ως κόμης Ντε Γκις, και πλήθος ηθοποιών και χορευτών.

Σε έναν διπλό ρόλο έκπληξη η Ευανθία Ρεμπούτσικα, πλαισιωμένη από την ορχήστρα της, δίνει τη δική της νότα τόσο μουσικά όσο και ερμηνευτικά μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση ενισχύοντας τον ηρωισμό & το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο.

Δες φωτογραφίες από τη βραδιά:

Ντορέττα Παπαδημητρίου

Μαρία Ναυπλιώτου

Εύα Νάθενα, Φωκάς Ευαγγελινός

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Τζένη Μπότση, Παναγιώτα Βλαντή

Γρηγόρης Βαλτινός

Νίνα Λοτσάρη

Η Ρένια Λουιζίδου με τον σύζυγό της

Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Σμαράγδα Καρύδη, Βίκυ Βολιώτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Μιχάλης Μαρίνος

Σμαράγδα Καρύδη με την μητέρα της

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με την σύντροφό του Λίνα Πρίτζου, Άννα Mαρία Παπαχαραλάμπους, Φάνης Μουρατίδης

Άλκιστις Πρωτοψάλτη με τον Μανόλη Παντελιδάκη

Όμηρος Πουλάκης, Πάνος Βλάχος, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Τζούλια Αργυροπούλου

Δέσποινα Μοιραράκη

Γωγώ Μπρέμπου

Αλίνα Κοτσοβούλου

Read More

And More