Βρώμη με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τι θα φάμε για πρωινό; Από το τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει η θρεπτική και πλούσια σε οφέλη βρώμη, που πρωταγωνιστεί πλέον καθημερινά στη ζωή μας. Μπορεί ο συνδυασμός με τη μπανάνα και το φυστικοβούτυρο να σου ακούγεται υπερβολικός και με πολλές θερμίδες, αλλά η σωστή ποσότητα μπορεί να σου προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, και όχι πολλές θερμίδες.
Θερμίδες: 230/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. βρώμη χωρίς γλουτένη
  • 1κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2κ. γλυκού baking powder
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 2 μπανάνες ώριμες σε φέτες
  • 1/3 φλ. φυστικοβούτυρο
  • 1 1/3 γάλα αμυγδάλου ή σόγιας ή καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 1κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C.
  • Σε ένα μπολ συνδύασε τη βρώμη, την κανέλα. το μοσχοκάρυδο, το baking powder και το αλάτι.
  • Άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο, το γάλα, το σιρόπι και τη βανίλια.
  • Ανακάτεψε τα 2 μείγματα που έχεις φτιάξει μέχρι στιγμής και στρώσε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  • Ψήσε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Αφού κρυώσει, χώρισέ το σε 6 μερίδες και μοίρασε ομοιόμορφα τις μπανάνες.
  • Μπορείς να προσθέσεις extra γάλα αν επιθυμείς.

Tip


Read More

And More