Πίτσα με μανιτάρια και πιπεριές

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα κόμπακτ φαγητό με όλες τις ομάδες τροφίμων σε κάθε μπουκιά. Βρήκαμε τον τρόπο η πίτσα να είναι ένα από τα φαγητά που ετοιμάζεις όταν προσέχεις τη διατροφή σου! Ψήνεσαι;
Θερμίδες 180/Κομμάτι

Συστατικά

  • Ζύμη ολικής άλεσης για πίτσα
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 μικρή τσίλι πιπεριά λιωμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • Κανέλα στη μύτη του κουταλιού
  • ½ κ.γ. λιναρόσπορο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μανιτάρια σε φετούλες
  • ½ κόκκινη και ½ κίτρινη πιπεριά κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • Βασιλικό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άνοιξε τη ζύμη αρκετά λεπτή και στρώσε σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Τρύπησε ελαφρά με ένα πιρούνι και βάλε στο φούρνο για 10-15 λεπτά να σταθεί ελαφρά στους 180oC. Μην σβήσεις το φούρνο σου
  • Τρίψε τις ντομάτες και ανακάτεψε με την τσίλι και το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το λιναρόσπορο, την πάπρικα και την κανέλα και βάλε σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και να αποβάλει τα υγρά της. Σιγόβρασε ώσπου να μειωθεί ο όγκος της και να γίνει πιο πηχτή σάλτσα
  • Στρώσε τη σάλτσα πάνω από τη ζύμη και στη συνέχεια πασπάλισε με τις πιπεριές. Στρώσε τις φέτες τα μανιτάρια περιμετρικά και πασπάλισε με το τυρί, αφήνοντας ένα δαχτυλάκι κενό στις άκρες της πίτσας
  • Ψήσε στους 180oC για 20′ λεπτά να λιώσει το τυρί. Πασπάλισε με φρέσκο βασιλικό και σέρβιρε

Tip


Read More

And More