Φραουλόταρτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανή κρούστα με γέμιση από λαχταριστές φράουλες, όλα σε μια light συνταγή!
θερμίδες: 208

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 3/4 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 6 φλιτζάνια καθαρισμένες φράουλες νωπές ή κατεψυγμένες, κομμένες στη μέση (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φρούτα του δάσους)
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας άσπρο αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη βάση:
  • Ανακάτεψε 3/4 φλιτζάνι αλεύρι, 1 κουταλάκι ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μίξερ.
  • Ενώ ανακατεύεις πρόσθεσε ένα κομματάκι βούτυρο κάθε φορά, μέχρι το μείγμα να πάρει το χρώμα της άμμου.
  • Παράλληλα σταδιακά πρόσθεσε από 1 κουταλιά της σούπας νερό μέχρι το μείγμα να αρχίζει να σχηματίζει μια μπάλα. (Εναλλακτικά ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ. ​​Πρόσθεσε τα κομμάτια βουτύρου και με τα δάχτυλά σου τρίψε όλα τα σκληρά συστατικά μέχρι να γίνουν ένα με το μείγμα. Κάνε το ίδιο με το νερό,)
  • Βάλε τη ζύμη σε ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα, με σχήμα ανάλογο με αυτό του ταψιού και τυλίγοντας το σφιχτά βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C.
  • Για τη γέμιση:
  • Ανακάτεψε τις φράουλες ή τα μούρα με 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. (Αν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα φρούτα, άφησε το μείγμα στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα έτσι ώστε να ξεπαγώσουν τα φρούτα πριν μπουν στο ταψί).
  • Βάλε το μείγμα σε ένα ρηχό γυάλινο ή κεραμικό ταψί.
  • Άνοιξε με έναν πλάστη τη ζύμη που είχες στο ψυγείο, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Δίπλωσε τη ζύμη πάνω στον μισό πλάστη για να σε βοηθήσει να τη μεταφέρεις στο ταψί.
  • Τοποθέτησε τη ζύμη πάνω από τα φρούτα και κόψε κάθε άκρη που προεξέχει στο ταψί.
  • Κάνε 8-10 μικρές σχισμές στη ζύμη για να βγαίνει ο αέρας και βάλε το ταψί σε ένα φύλλο ψησίματος.
  • Ψήσε για 30 λεπτά. Αφαίρεσε από το φούρνο και με την άκρη ενός μαχαιριού, κόψε την κρούστα σε τετράγωνα 5 εκατοστών.
  • Με μια μικρή σπάτουλα ή ένα κουτάλι πίεσε τα κομμάτια για να ενωθούν με τα φρούτα.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° και βάλε ξανά την πίτα στο φούρνο.
  • Ψήσε για 30-40 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν και όταν είναι έτοιμη, άφησε την να κρυώσει 20 λεπτά.

Tip


Read More

And More