Τατιάνα Μπλάτνικ: Η φιλανθρωπική της δράση και η μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα

Η Τατιάνα Μπλάτνικ έχει επιλέξει να μένει μόνιμα πια στην Ελλάδα μαζί με τον Νικόλαο και να δρα αθόρυβα και να αναπτύσσει τις δράσεις της σε χαμηλούς τόνους. Παρόλα αυτά το έργο που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα είναι αξιόλογο. Αυτή τη φορά, παράλληλα με όλες τις κοινωνικές της πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, ένωσε τις δυνάμεις της με την Μαριάννα Λαιμού – Γουλανδρή και την Λάουρα Λαλαούνη – Δράγνη και ίδρυσαν την Επιτροπή Elpida Youth, το νεανικό κομμάτι του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ”. Η αποστολή της Επιτροπής είναι να εξελίξει το όραμα του Συλλόγου, έχοντα ως στόχο την ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίηση επάνω στην ψυχολογική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΒΗΜΑgazino και την Έρη Βαρδάκη μιλάει για την δράση της Elpida Youth αλλά και την υλοποίηση ενός summer camp, το οποίο έγινε το περασμένο καλοκαίρι και για 10 μέρες 70 παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες από όλη την Ελλάδα βίωσαν μια μοναδική εμπειρία θεραπευτικής ψυχαγωγίας στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης στο Σοφικό Κορινθίας.

Σκοπός κάθε δραστηριότητας των παιδιών ήταν κυρίως η ίδια η διαδικασία του να προσπαθήσεις κάτι καινούργιο, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα. “Γνωρίζαμε ότι το όραμά μας ήταν φιλόδοξο, αλλά ήμασταν βέβαιοι πως για ακόμη μια φορά θα το επιτυγχάναμε χάρη στην υποστήριξη που λαμβάνουμε από τόσους πολλούς ανθρώπους” αναφέρει χαρακτηριστικά η πριγκίπισσα Τατιάνα και συνεχίζει “Η ομάδα μας αποτελείται από 30 γυναίκες που εθελοντικά αφιερώνουν τον χρόνο, την ενέργεια και τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν αυτόν τον ευγενικό σκοπό. Την ίδια στιγμή, είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες σε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας σε αυτό το μεγάλο έργο, το οποίο επετεύχθη με την ανεκτίμητη βοήθεια πολλών ιδιωτικών και εταιρικών δωρεών και φυσικά με το γενναιόδωρο οικονομικό βραβείο της παγκόσμιας, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Hellenic Initiative (Η Ελληνική Πρωτοβουλία)”.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ, μάλιστα, θεωρεί τη δημοσιότητα που απολαμβάνει ως ένα ευπρόσδεκτο όχημα για να μεταδώσει τα μηνύματά της: “Προσωπικά βιώνω ως μεγάλη τιμή και προνόμιο να μπορώ να υποστηρίζω σκοπούς που έχω μέσα στην καρδιά μου. Από τότε που μετακομίσαμε στην Ελλάδα με τον σύζυγό μου, έχουμε και οι δύο συμπράξει με ιδιώτες και οργανισμούς, σε έργα που στοχεύουν τόσο στην στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, όσο και στην προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στο εξωτερικό”.

Η σύζυγος του Νικόλαου, δεν διστάζει, να αναφερθεί για ακόμη μια φορά στην αγάπη της για την Ελλάδα: “Ξέρετε, όταν πρωτογνώρισα τον Νικόλαο – πριν από πολλά πολλά χρόνια – μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω την Ελλάδα μέσα από τα δικά του μάτια. Μετέδιδε την βαθιά αγάπη του για τη χώρα όπου κι αν βρισκόμασταν” και συνεχίζει “Νιώθω ευλογημένη που μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω με τόσους υπέροχους ανθρώπους σε τόσα συναρπαστικά projects. Δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά αυτής της χώρας, από την οποία αντλώ έμπνευση, αλλά οι άνθρωποι που συναντώ εδώ και συνεργάζομαι”, καταλήγει η Τατιάνα Μπλάτνικ.

https://www.instagram.com/p/BdIfMrFllpf/?taken-by=tatianablatnik

Read More

And More