Τατιάνα Μπλάτνικ για Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Όταν ήρθαμε με τον Νικόλαο στην Ελλάδα με πήρες υπό την προστασία σου»

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών χθες Δευτέρα 24 Ιουλίου, σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη στο Πανελλήνιο.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή έπειτα από ανακοίνωση του ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», η οποία ανέφερε: «Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου “Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο”, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο».

Η Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία διατηρούσε πολύ στενή σχέση με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και ράγισε καρδιές με τα λόγια της για την σπουδαία Ελληνίδα που χάρισε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο κατά τη διάρκεια της ζωής της.

«Αγαπημένη μου Μαριάννα… Γράφω στη μνήμη σου, με μεγάλη θλίψη που έφυγες από κοντά μας. Διάλεξα αυτή την φωτογραφία που είμαστε μαζί γιατί όπως πάντα υπάρχει φως πάνω σου, γύρω σου και μέσα σου. Για μένα ήσουν και θα είσαι πάντα “φως”. Όταν ήρθα να ζήσω στην Ελλάδα με τον σύζυγό μου Νικόλαο πριν από 10 χρόνια, άνοιξες το σπίτι σου, την καρδιά σου και με πήρες υπό την προστασία σου – και πολλές φορές που σε είχα κοντά μου με έκανες να αισθάνομαι – ασφαλής. Και μετά είδα ότι αυτό έκανες για την οικογένεια σου και τα δεκάδες από χιλιάδες παιδιά που βοήθησες και έσωσες.

Ήσουν ένας ασφαλής χώρος, ένας φάρος φωτός, ελπίδας – της «Ελπίδας» – και θα συνεχίσεις να είσαι έτσι καθώς η κληρονομιά σου ζει μέσα από τα παιδιά, τα εγγόνια σου, το έργο σου και τον αντίκτυπο που είχες σε τόσα πολλά.

Πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τους πάντες να αισθάνονται μοναδικοί και σημαντικοί και ξεχωριστοί – Εσύ το έκανες αυτό. Θα σε θυμάμαι πάντα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κρατήσουμε την «Elpida Youth» ζωντανή. Ένα είδωλο. Ανθρωπιστής. Μια πιστή φίλη. Και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ξέρουμε ότι αγαπούσες την οικογένειά σου. Έχεις αγαπηθεί- χθες, σήμερα και αύριο και θα είσαι για πάντα μαζί μας. Καλό ταξίδι Μαριάννα.  Σε ευχαριστώ που έκανες τον κόσμο καλύτερο» έγραψε συγκινημένη η Τατιάνα Μπλάτνικ. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tatiana Blatnik (@tatianablatnik)

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή «ELPIDA Youth», η Νεολαία της ΕΛΠΙΔΑΣ, ιδρύθηκε το 2015 με στόχο την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση σχετικά με την ψυχολογική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Επικεφαλής του «ELPIDA Youth», είναι η Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, η Λάουρα Λαλαούνη-Δράγνη αλλά και η Τατιάνα Μπλάτνικ.

Read More

And More