Mac ‘n Cheese με πέστο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κοχυλάκι με κρέμα cheddar και σάλτσα πέστο

Συστατικά

  • 300 gr κοχυλάκι
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 1 1/2 φλ. γάλα πλήρες
  • 1 1/2 φλ. λευκό cheddar
  • 1/4 φλ. πέστο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και άφησέ στην άκρη.
  • Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγά- σιγά άρχισε να προσθέτεις το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο το υγρό χωρίς σβόλους.
  • Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά και άφησέ το πέντε λεπτά να πήξει.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε το cheddar λίγο- λίγο και μόλις λιώσει πρόσθεσε το πέστο και το αλατοπίπερο.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα και το κοχυλάκι και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά από τη σάλτσα.

Read More

And More