Τελείωσε η συνάντηση Σαμαρά με Τσίπρα – Άκαρπη η συνάντηση με Βενιζέλο – Όλα δείχνουν νέες εκλογές

Σε ένα απίστευτα δαιδαλώδες πολιτικό σκηνικό το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τις επαφές του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, με αυτό το ενδεχόμενο όμως να φαντάζει εξωπραγματικό, καθώς ο κ. Τσίπρας εμμένει στη ρητορική εναντίον Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και όλοι μαζί φαίνεται περισσότερο να προετοιμάζονται για νέες εκλογές παρά να προσπαθούν να συνεργαστούν.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βενιζέλο και η οποία κράτησε περισσότερο από μία ώρα τέθηκαν πολλά θέματα επί τάπητος. Ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του τόνισε πως πρότεινε στον κ. Τσίπρα να μετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εναλλακτικά εάν θεωρεί πως μπορεί να κυβερνήσει με ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες ή άλλες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ παρέχει ψήφο ανοχής με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και η κατάσταση θα καλυτερέψει.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο, όταν του προτάθηκε από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσουν σε κάποιες διαρθρωτικές κινήσεις όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και πάγωμα των μέτρων και εν συνεχεία να γίνουν αργότερα οι εκλογές.

Ως αποτέλεσμα φαίνεται πως και η συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν καρποφόρησε, κάτι που φάνηκε από τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι την Πέμπτη θα λάβει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συνεχίσει την προσπάθειά του, όπως είπε.

Διάβασε όλες τις πολιτικές εξελίξεις στο NewsIt

Read More

And More