Τέλος εποχής για την Χάρις Αλεξίου – Εγκαταλείπει το τραγούδι

Μια απόφαση σταθμό για το ελληνικό τραγούδι πήρε η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου. Η Χαρούλα που έγινε Χάρις και τραγούδησε για τον έρωτα, τα όνειρα και τον πόνο… αλλά και την ξενιτιά (στην τελευταία δισκογραφική δουλειά της) πήρε μια απόφαση ζωής που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Θέλοντας να διατηρήσει την υστεροφημία της και αντιλαμβανόμενη (όπως η ίδια αναφέρει) πως η φωνή της δεν μπορεί να είναι ίδια πια όπως παλιά, αποφάσισε να εγκαταλείψει το τραγούδι.

Το απόγευμα της Τετάρτης (03.06.2020) η Χάρις Αλεξίου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Κατάλληλη Ώρα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου της, τα τραγούδια της ξενιτιάς. «Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω, όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό», είπε η Χαρούλα Αλεξίου.

«Μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δε μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό. Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όταν έκανε το «Χειρόγραφο», είχε ήδη το πρόβλημα με τη φωνή της. «Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”. Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα. Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την έσκαψα λίγο παραπάνω».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=21EGs6rnDqQ&feature=emb_logo

Το video που προβλήθηκε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά!

Read More

And More