Τέλος το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους!

Τέλος το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους! | tlife.gr

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος σήμερα. Η καλύτερη ευκαιρία λοιπόν για να ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας στους καπνιστές ότι πλέον δεν θα μπορούν να ανάβουν το αγαπήμενο τους τσιγάρο σε δημόσιους χώρους. Ετοιμάζεται ένα νέο θεσμικό που πλαίσιο που μιλά για ολική απαγόρευση του καπνίσματος και είναι περισσότερο αυστηρό από το προηγούμενο.

Πιθανόν στην εφαρμογή των νέων αντικαπνιστικών μέτρων, να βοηθήσει και η δημοτική αστυνομία έπειτα από αίτημα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο εσωτερικών και την ΚΕΔΚΕ. Θα υπάρξει μάλιστα και μια αντικαπνιστική καμπάνια η οποία θα έχει target group συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και περιοχές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα θα υπάρξει και μία μεταβατική περίοδος εφαρμογής των νέων μέτρων για τα νυχτερινά μαγαζιά.

Ίσως τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα να ανακοινωθούν και σήμερα όπου συνεδριάζει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για το κάπνισμα, παρουσία της υπουργού υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Στις 18:30 μέλη της οργάνωσης No Smoking.gr θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή.

READ more