Τέλος το τζάμπα στο Youtube!

Η κίνηση αυτή, έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις μεταξύ των απλών «οικιακών» χρηστών, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς, βασίζεται στην αρχή ότι η χρήση ενός προϊόντος με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα (π.χ. ενός τραγουδιού), προϋποθέτει άδεια από τον δημιουργό του.

Για να μην ψάχνει ο χρήστης πού ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα ενός τραγουδιού και να πρέπει να παίρνει άδεια για την επεξεργασία του κλπ, το YouTube βρήκε τη λύση την οποία θα πληρώνουμε ακριβά. Από αύριο, η εταιρεία Rumblefish, που ασχολείται με την αδειοδότηση προστατευμένης μουσικής, εισάγει μια υπηρεσία πώλησης τραγουδιών που είναι κατοχυρωμένα από πνευματικά δικαιώματα.

Οι χρήστες θα καταβάλλουν 1,6 ευρώ, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι που έχουν επιλέξει. Πληρώνοντας αυτό το ποσό, θα έχουν στη διάθεσή τους την πλήρη έκδοση του τραγουδιού. Θα μπορούν, μάλιστα, να το επεξεργαστούν όπως θέλουν.

Η νέα υπηρεσία, με τον τίτλο Friendly Music μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από ιδιώτες και αποκλειστικά για μη εμπορικούς σκοπούς.

Read More

And More