Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σήμερα το 40ήμερο μνημόσυνο – Οι λεπτομέρειες και η επιγραφή στο μνήμα του

Στην Ελλάδα βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, με αφορμή το 40ήμερο μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, το οποίο θα τελεστεί σήμερα στις 11.00 το πρωί και αμέσως μετά θα υπάρξει καφές στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα δε, με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου το παρών θα δώσουν οι 250 καλεσμένοι.

Ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ έφτασαν στην Ελλάδα νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 15/2 ενώ την Τετάρτη 16/2 λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το ζευγάρι αναχώρησε από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου διαμένει με κατεύθυνση τη λεωφόρο Συγγρού με πιθανό τελικό προορισμό το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Λίγη ώρα αργότερα, σε επίσης κεντρικό δρόμο της Αθήνας, οι κάμερες συνάντησαν την σύζυγο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία με τις δυο κόρες της Αλεξία και Θεοδώρα να κατευθύνονται σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Με χαμόγελο, η Άννα Μαρία που ήταν ντυμένη στα μαύρα, απάντησε στην κάμερα του Alpha που την πλησίασε: «Οπωσδήποτε θα μείνω στην Ελλάδα».

Από τη δική της πλευρά, η Μαρί Σαντάλ την οποία συνάντησαν οι κάμερες και την Παρασκευή 17/2 έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει με την οικογένειά της, σε σπαστά ελληνικά αποκάλυψε πως θα μιλήσει αφότου συμπληρωθούν και οι 40 μέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σε άλλο κεντρικό σημείο της Αθήνας εντοπίστηκε και ο δεύτερος γιος της οικογένειας, Νικόλαος ο οποίος φαινόταν αρκετά σκεπτικός μιας και ο θάνατος του πατέρα του είναι κάτι που του έχει στοιχίσει αρκετά.

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως η οικογένεια, με επιστολή που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης γνωστοποίησε ότι, σε αντίθεση με την κηδεία, η είσοδος στον Ιερό Ναό δεν θα επιτραπεί σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE, όσον αφορά στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου το νάιλον αφαιρέθηκε και πλέον ο τάφος είναι λευκός και φτιαγμένος από μάρμαρο. Μάλιστα, πάνω του υπάρχει και ένας μαύρος σταυρός, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επιγραφή.

Ο λόγος είναι ότι τα αποκαλυπτήρια για την οικογένεια και τον κόσμο θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19/2 στο τρισάγιο. Μέχρι τότε απαγορεύονται οι φωτογραφίες από τους επισκέπτες, ενώ ο χώρος φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Κωνσταντίνος Λουκάς μίλησε στο Live News για το τι θα γράφει η επιγραφή στο μνήμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Θεωρώ πως θα γράφει Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων και από κάτω θα υπάρχει μία ρήση από το Ευαγγέλιο καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από παλιά. Κάθε βασιλιάς είναι έθιμο να περπατάει στο χώρο του νεκροταφείου και να ζητάει σε πιο σημείο θέλει να ταφεί. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέλεξε το σημείο και αναμένω με ενδιαφέρον τι θα γράφει η επιγραφή».

 

Read More

And More