Θάνος Μικρούτσικος: Η μεγάλη συναυλία προς τιμήν του που δεν θα γίνει ποτέ

Ανείπωτη θλίψη στο Πανελλήνιο προκαλεί ο θάνατος του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη, Θάνου Μικρούτσικου. Ο τεράστιος μουσικοσυνθέτης έδινε μάχη χρόνια τώρα με τον καρκίνο, και νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο νοσοκομείο Metropolitan, όπου και πέθανε το απόγευμα του Σαββάτου (28.12.2019) σε ηλικία 72 ετών. Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε σφραγίσει την ελληνική μουσική δημιουργώντας μουσικές και τραγούδια – διαμάντια που ακούγονται και θα ακούγονται από όλες τις γενιές.

Στις 20 Ιανουαρίου 2020 μάλιστα επρόκειτο να γίνει μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του σπουδαίου Θάνου Μικρούτσικου. Η συναυλία είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, θα έστελναν τις δικές τους ευχές στον συνθέτη, νέοι και παλιοί φίλοι του που ερμήνευσαν τα τραγούδια του και τα έκαναν δικά τους.

Σε μια συναυλία για το δύσκολο αγώνα που έδινε στο νοσοκομείο με την ελπίδα να έβγαινε νικητής… Το παρών στη σκηνή του Μεγάρου θα έδιναν μεταξύ άλλων η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Αποσπάσματα από τη βιογραφία του Θάνου Μικρούτσικου θα διάβαζε ο Οδυσσέας Ιωάννου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς είχε αναλάβει ο Θύμιος Παπαδόπουλος. Ο θάνατος του τεράστιου μουσικοσυνθέτη όμως τους πρόλαβε…

Πριν από λίγους μήνες, ο σπουδαίος συνθέτης είχε μιλήσει με θάρρος για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και τον άνισο αγώνα που έδινε: «Η κατάσταση της υγείας μου είναι σοβαρή ανεξάρτητα από το πώς με βλέπει ο κόσμος δυνατό. Θα είμαι δυνατός μέχρι τέλους. Είναι μια δύσκολη αρρώστια. Ο τρόπος που πρέπει ένας ασθενής να την αντιμετωπίζει είναι όχι στον φόβο όχι στην κατάθλιψη», είχε πει.