Θάνος Μπίρκος – Σασμός: Οι δυσκολίες με τα κιλά και ο ρατσισμός που βίωσε σε νεαρή ηλικία

Συνέντευξη στο περιοδικό Εγώ και τον δημοσιογράφο, Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε ο Θάνος Μπίρκος.

Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε φέτος μέσα από τον ρόλο του Τόλη στην επιτυχημένη σειρά, Σασμός, μεταξύ άλλων, μίλησε για την περίοδο που έχασε 30 κιλά, αποκαλύπτοντας τον τρόπο ενώ εξομολογήθηκε πως δεν του άρεσε ο εαυτός του αδύνατος.

Δέχτηκες ρατσισμό λόγω των κιλών σου;

Ναι, αλλά δεν το πέρασα στενάχωρα. Από μικρός έχω παραπανίσια κιλά και θεωρούσα φυσιολογικό να το σατιρίσουν. Υπήρχε μια σάτιρα στο σχολείο, αλλά δεν είναι κάτι που μου άφησε στεναχώρια ή μίσος. Όλοι έχουμε υπάρχει παιδιά και σαν παιδιά είμαστε σκληροί κριτές. Από μικρός είχα την άποψη ότι είμαι αυτό που είμαι και αν δεν αρέσω σε κάποιον ή του φαίνομαι αποκρουστικός, μπορεί να κοιτάξει αλλού. Έχουμε άλλωστε περιφερειακή όραση.

Τα κιλά αποτέλεσαν ποτέ τροχοπέδη στην καριέρα σου;

Όχι, ίσα ίσα το αντίθετο. Στην κοινωνία μας υπάρχουν άνθρωποι με παραπανίσια κιλά, όπως υπάρχουν και πολύ αδύνατοι. Είμαι και εγώ ένα κομμάτι της κοινωνίας που πρέπει οι αρμόδιοι να φέρουν πάνω στη σκηνή, για να παίξουμε αντίστοιχους ρόλους. 

Υπήρξε περίοδος που μπήκες σε διαδικασία να χάσεις κιλά;

Δύο φορές, όταν όμως το αποφάσισα εγώ. Όχι γιατί είχε επηρεαστεί από κάποιους εξωγενείς παράγοντες ή από ανθρώπους που μου είπαν να αδυνατίσω.

Τα κατάφερες;

Βεβαίως. Όπως και τώρα από τον Οκτώβρη έχω χάσει 30 κιλά, μόνο και μόνο γιατί το πήρα απόφαση εγώ. Γιατί το ήθελα. Με αυτά τα κιλά ήμουν πάν από 15 χρόνια ζούσα μία φυσιολογική ζωή, καθώς δεν με ενοχλούσαν σε κάτι.

Ποιο ήταν το κίνητρο για να αδυνατίσεις;

Όπως αποφασίζεις να κουρέψεις ή να βάψεις τα μαλλιά σου, έτσι αποφάσισα να κάνω μία αλλαγή στη ζωή μου και να προχωρήσω με λιγότερα κιλά.

Πώς κατάφερες να αδυνατίσεις;

Με τη βοήθεια της διατροφολόγου μου, η οποία με βοήθησε να καταλάβω τι τρώω και όχι να τρώω λιγότερο. Δεν ασχολήθηκε με τις ποσότητες, αλλά με την ποιότητα. 

Ο στόχος σου τώρα ποιος είναι;

Ο στόχος μου δεν είναι να χάσω τα κιλά, γιατί θα χάσω το ατού μου όσον αφορά τη δουλειά μου. Δεν θα γίνω ποτέ Ντίνος Ηλιόπουλος, θα μείνω πάντα, Βασίλης Αυλωνίτης.

Αν έχανες όλα τα κιλά, θα είχες πρόβλημα στη δουλειά;

Δεν θα μου άρεσα και εμένα. Κάποια στιγμή στη ζωή μου τα έχασα όλα τα κιλά και είχα γίνει πάρα πολύ αδύνατος. Παρότι υπήρχε η κοινωνικά αποδ3εκτή ομορφιά, εγώ αισθανόμουν έξω από τα νερά μου. Ήταν σαν να έχανα τον εαυτό μου. Δεν αγιοποιώ τα κιλά, μην παρεξηγηθώ. Τα παραπάνω κιλά δημιουργούν προβλήματα υγείας, αλλά όσον αφορά την εικόνα και όχι την υγεία, είναι απόφαση του κάθε ανθρώπου αν θέλει να τα έχει ή όχι.

 

Read More

And More