Θάνος Τοκάκης: Συγκινεί για τον χαμό του αδερφού του από καρκίνο – «Ένα τεράστιο σοκ, “έφυγε” μόλις στα 44»

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του αδερφού του, ο Θάνος Τοκάκης για την απώλειά του από καρκίνο. Ο Βασίλης Τοκάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 χρονών, και έδινε μάχη με τον καρκίνο από τον Νοέμβριο του 2019.

Μιλώντας στον Πάνο Ζόγκα και το περιοδικό Gala, ο ηθοποιός εξομολογείται πως «ήταν ένα τεράστιο σοκ. Όλα ανατράπηκαν. Ήταν για εμένα μια αφύπνιση και μια συνειδητοποίηση ότι τίποτα δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο. Ότι η ζωή ανά πάσα στιγμή, οι βεβαιότητες που έχουμε, μπορεί να ανατραπούν».

Ο Θάνος Τοκάκης σημειώνει πως ο αδερφός του δεν γνώριζε ότι θα «φύγει». «Δε νομίζω γιατί τον τελευταίο καιρό η αρρώστια είχε επεκταθεί στον εγκέφαλο και δεν επικοινωνούσε. Αυτό που θέλω ίσως να επικοινωνήσω με τον κόσμο είναι αυτό το ταμπού που έχουμε με τον καρκίνο. Όταν μαθαίνουμε ότι κάποιος πάσχει από αυτήν την αρρώστια, τον αντιμετωπίζουμε σαν μελλοθάνατο κι αυτό ο άλλος το εισπράττει. Ίσως θα πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι απέναντι σε αυτό. Και να μην φοβόμαστε να λέμε την λέξη».

«Ο αδελφός μου ο Βασίλης “έφυγε” μόλις στα 44. Κι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πώς ήταν όταν το έμαθε; Άλλαξαν τα πάντα. Και για εκείνον και για όλους εμάς γύρω του. Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Αυτό που λέει ο Επίκουρος ή ο Καζαντζάκης, πως «είμαστε μία λάμψη ανάμεσα σε δύο σκοτάδια», δεν μπορώ να το διανοηθώ» καταλήγει ο Θάνος Τοκάκης.

Read More

And More