Πένες με καπνιστό σολομό

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κρεμώδες γεύμα με ζυμαρικά, καπνιστό σολομό και λαχανικά

Συστατικά

  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 1 φλ. αρακάς
  • 1/2 φλ. μανιτάρια
  • 200 gr καπνιστός σολομός
  • 1 πακέτο πένες
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίξε το αλεύρι στην κατσαρόλα και τη σκόνη σκόρδου και ανακάτεψε καλά ώστε να καβουρδιστεί.
  • Πρόσθεσε σιγά- σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει και πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Μόλις η κρέμα γίνει λεία, πρόσθεσε τα μανιτάρια (σοταρισμένα) και τον αρακά και μαγείρεψε για άλλα τέσσερα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Τέλος, πρόσθεσε το σολομό σε κομμάτια και άσε για άλλα δύο λεπτά στη φωτιά.
  • Σέρβιρε με τις πένες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και extra τριμμένο τυρί.

Tip


Read More

And More