Θεατρική παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Σήμερα το πρωί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδή, μια πρωτότυπη ιδέα πήρε σάρκα και οστά, ενθουσιάζοντας τους μικρούς και τους μεγάλους που βρίσκονταν εκεί.

Η ιδέα αλλά και η υλοποίησή της ανήκει στον Σύλλογο LAASA (Lady Ambassadors, Ambassadors’ Spouses, Athens) που ίδρυσαν οι Πρέσβειρες και οι σύζυγοι Πρέσβεων στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση της οποίας το σενάριο έγραψε η σύζυγος του Ισπανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κυρία Carmen Lucini. Η κυρία Lucini μαζί με 12 ακόμα μέλη του LAASA ήταν οι πρωταγωνιστές της παράστασης που αφιέρωσαν με πολλή αγάπη στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Η κυρία Παυλοπούλου τιμήθηκε με την ευκαιρία αυτή από τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» για την πολυετή στήριξή της στο έργο του.

Το θέμα της παράστασης ήταν ένα ταξίδι σε 13 διαφορετικές χώρες, στην Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γεωργία, την Ελβετία, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, το Μεξικό, το Μαυροβούνιο, τη Νορβηγία και τη FYROM, που διασκέδασε τα παιδιά και τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε χώρας.

Στην παράσταση πήραν μέρος: Ο κος Pete Griffin (Αυστραλία), η κα Karina Liebaut (Βέλγιο), η κα Biljana Angelova (FYROM), η κα Marine Nanobashvili (Γεωργία), η κα Kikuko Nishibayashi (Ιαπωνία), η κα Hanora Kilkenny (Iρλανδία), η κα Carmen Lucini (Iσπανία), η κα Birute Eiditas (Λιθουανία), η κα Carole Biever (Λουξεμβούργο), η κα Branka Popovic (Μαυροβούνιο), η κα Maria Sureta (Μεξικό), η κα Trine Gjelstad (Νορβηγία) και η κα Verena Hodel (Ελβετία).
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τα μέλη του LAASA λέγοντας μεταξύ άλλων : «Σας ευχαριστώ για την τόσο συγκινητική σας πρωτοβουλία και τη φανταστική θεατρική παράστασή σας που αποτέλεσε το όχημα για να ταξιδέψουν με πολύ τρυφερό τρόπο τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» σε 13 διαφορετικές χώρες… Σήμερα, εδώ συναντήθηκαν 13 διαφορετικοί πολιτισμοί, και πολλές χώρες που εκπροσωπούνται από τη LAASA στέλνουν το μήνυμα της αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία. Οι λέξεις είναι φτωχές για να εκφράσουν το πόσο συγκινημένη νιώθω για τις υπέροχες στιγμές που μοιραστήκαμε… Σας ευχαριστώ και πάλι όλες και όλους από τα βάθη της καρδιάς μου που είστε μαζί μας και που έχετε αγκαλιάσει το έργο μας με τόση ζεστασιά… Αγαπητές φίλες, οι χώρες σας είναι πολύ τυχερές που τις εκπροσωπείτε εσείς , στέλνοντας με τον δικό σας μοναδικό τρόπο τα πανανθρώπινα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της κατανόησης ανάμεσα στους λαούς…».

Η κυρία Βαρδινογιάννη, κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στην παρουσία της κυρίας Παυλοπούλου σ’ αυτή τη συγκινητική εκδήλωση λέγοντας: «Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, που μας τιμά με την παρουσία της και τη στήριξή της. Αποτελεί έναν μεγάλο σύμμαχο στον αγώνα μας και είναι ένας άνθρωπος που προσφέρει γενναιόδωρα τον χρόνο του και τη φροντίδα του στα παιδιά μας». Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» τίμησε την κυρία Παυλοπούλου απονέμοντάς της το Τιμητικό Δίπλωμα του Συλλόγου και προσφέροντάς της το αγαλματίδιο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η τιμητική διάκριση στη δημοσιογράφο κυρία Ελένη Μπίστικα για τη δημοσιογραφική της συμπαράσταση στο έργο του Συλλόγου «από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε η «ΕΛΠΙΔΑ», πριν από 26 χρόνια, ήταν στο πλευρό μας και συνεχίζει να μας στηρίζει», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, και την ευχαρίστησε από καρδιάς.

Στην κυρία Μπίστικα απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ένα αστέρι με το όνομά της τοποθετήθηκε στον Τοίχο των Αστεριών του Νοσοκομείου, πλάϊ στα αστέρια εκείνων που στήριξαν και στηρίζουν τα άρρωστα παιδιά.

Επίσης ένα αστέρι με το όνομα του Συλλόγου LAASA τοποθετήθηκε στον Τοίχο των Αστεριών, ενώ του απονεμήθηκε το Τιμητικό Δίπλωμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, η υποδιοικητής του Νοσοκομείου, Δρ. Άννα Ζωηρού, η κυρία Christina Butler, Πρόεδρος του “Women International Club”, η κυρία Σοφία Χηνιάδου Καμπάνη, ειδική σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπεύθυνη για τα πολιτιστικά θέματα, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κ.ά.

Read More

And More