Θεατρική βραδιά με φίλους για την παράσταση «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος»! [pics]

Θεατρική βραδιά με φίλους για την παράσταση «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος»! [pics] | tlife.gr

Μια βραδιά αφιερωμένη σε φίλους ήταν η χθεσινή για τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης  «Ξενοδοχείον Ο Παράδεισος», των Georges Feydeau & Maurice Desvallieres που παίζεται στο θέατρο Αλάμπρα! Οι πρωταγωνιστές: Παύλος Κοντογιαννίδης, Βάσια Παναγοπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Τζένη Διαγούπη, Κώστας Φλωκατούλας, Βασίλης Κούκουρας, Παντελής Καναράκης και άλλοι υποδέχτηκαν τους διάσημους φίλους τους και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα.

Το «παρών» στη βραδιά έδωσαν μεταξύ άλλων η Μαρί Κωνσταντάτου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Θάνος Καληώρας, η Πηγή Δεβετζή, η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Φιλίτσα Καλογεράκου και πολλοί ακόμη!

.Μαρία Κορινθίου, Βάσια Παναγοπούλου, Λένα Αλκαίου
Θάνος Καληώρας, Κώστας Φλωκατούλας, Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Κουρή, Παντελής Καναράκης

 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Στο «Ξενοδοχείον Ο Παράδεισος», ανικανοποίητοι σύζυγοι καταφεύγουν σε ένα «ξενοδοχείο παράνομων συναντήσεων» για να εκδικηθούν τα ταίρια τους…. Σε όποια κατεύθυνση κι αν στραφούν οι ήρωες σε όποιο δωμάτιο κι αν χωθούν, όποια σκάλα κι αν ανέβουν, βρίσκουν μπροστά τους ανθρώπους που δε θέλουν να συναντήσουν και που φράζουν κάθε διέξοδο. Σύμφωνα με έναν σύγχρονο του Φεϋντώ, στόχος του συγγραφέα ήταν να φέρει το γρηγορότερο σε αντιπαράθεση ακριβώς τα πρόσωπα εκείνα που δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να συναντηθούν.

Σε μια «φάρσα χιονοστιβάδα» το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών προκαλεί ασυγκράτητο γέλιο.

Κεντρικό θέμα του έργου, οι συνήθεις συµφορές της συζυγικής ζωής και ένα βλέμμα χωρίς καμμία παραχώρηση που ρίχνει ο συγγραφέας στους μικροαστούς της εποχής και στον ιερό θεσμό του γάμου. Δύο ζευγάρια, συνέταιροι και φίλοι, που ζουν στο Παρίσι της Μπελ Επόκ, είναι η καρδιά του έργου. Από τη μια, οι Πινγκλέτ: μετρούν 20 χρόνια γάμου και περίπου άλλα τόσα ανυπόκριτης κούρασης σε βαθμό αηδίας. Ο εργολάβος Μπενουά Πινγκλέτ καταπιέζεται, συνθλίβεται, από την Ανζελίκ, τη δύστροπη σύζυγό του, μια μέγαιρα που τον έχει ευνουχίσει και που δεν έχει τίποτε το αγγελικό. Από την άλλη, οι Παλιαρντέν: αυτοί είναι παντρεμένοι µόνο δέκα χρόνια, αλλά το πάθος δεν είχε διάρκεια. Ο κύριος παραμελεί την κυρία. Εκείνη, ανικανοποίητη και πικαρισμένη από την αδιαφορία του συζύγου της, πείθεται από το συνεταίρο και φίλο τους να ενδώσει στη μοιχεία για να δώσει ένα παραδειγματικό μάθημα στο αδιάφορο έτερό της ήμισυ. Γύρω από αυτήν την απολαυστική τετράδα, κινούνται ένας επαρχιώτης δικηγόρος, βραδύγλωσσος και κολλιτσίδα, φορτωμένος µε τις τρεις καθόλου συµπαθητικές κορούλες του που μόλις έχουν βγει από το μοναστήρι, ένας ανηψιός ακόμη παρθένος, και μία καθόλου ντροπαλή υπηρέτρια. Όλοι αυτοί θα βρεθούν, στην οδό Προβηγκίας, αριθμός 220, σε ένα ξενοδοχείο «ειδικό για παντρεμένους κατά ζεύγος ή κατά μόνας». Σε όποια κατεύθυνση όμως και να στραφούν οι ήρωες στο ξενοδοχείο αυτό, που εγγυάται στα παράνομα ζευγάρια «ασφάλεια και διακριτικότητα», όποια σκάλα κι αν ανέβουν, σε όποιο δωμάτιο και να µπουν, πάντοτε βρίσκουν μπροστά τους ανθρώπους που δεν θέλουν να συναντήσουν και που τους φράζουν κάθε διέξοδο. Η ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου και ο ιδιαίτερος καμαριέρης της, ένας αστυνομικός που καραδοκεί να ξεσκεπάσει την αμαρτία, όλοι συνθέτουν το σκηνικό της θεοπάλαβης αυτής φάρσας.

Δες φωτογραφίες:

Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Μηλιώγλου, Παναγιώτης Ραφαηλίδης
Στέλλα Παπαδοπούλου, Θάνος Καληώρας
Παντελής Καναράκης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Γιώργος Καρτάλος
Χριστίνα Αλεξανιάν, Πρόδρομος Τοσουνίδης
Μαρία Κορινθίου, Κώστας Αρζόγλου
Σπύρος Μπιμπίλας, Βάσια Παναγοπούλου,Αλίνα Κοτσοβούλου
Βάσια Παναγοπούλου, Γιώργος Κωνσταντίνου
Γιώργος Κωνσταντίνου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μαριλού Κατσαφάδου, Δημήτρης Γαλάνης,
Γιώργος Βάλαρης, Τζένη Διαγούπη
Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Κούκουρας
Χριστίνα Αλεξανιάν, Κώστας Αρζόγλου, Μαρία Κορινθίου, Βάσια Παναγοπούλου, Λένα Αλκαίου, Παντελής Καναράκης
Άννα Κουρή με τη μητέρα της
Στέλλα Παπαδοπούλου, Θάνος Καληώρας, Γιώργος Γαλίτης
Γιώργος Καρτάλος, Βσίλης Θωμόπουλος, Σπύρος Πούλης
Μαρία Ματσούκα, Πηγή Δεβετζή
Μαρί Κωνσταντάτου, Παντελής Καναράκης
Βάνα Ραμπότα, Βασίλης Κούκουρας
Δημήτρης Καμπόλης, Φιλίτσα Καλογεράκου
Αθηνά Τρανούλη
Στεφανία Γκουρνέλου

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

READ more