Θεοφάνεια 2023: Ο Γιώργος Μανίκας βούτηξε και έπιασε τον σταυρό – Το συγκινητικό μήνυμα για τον παππού του

Για ακόμα μία χρονιά βούτηξε στα παγωμένα νερά ο Γιώργος Μανίκας, προκειμένου να πιάσει τον σταυρό για τα Θεοφάνεια. Το μοντέλο και παρουσιαστής τηρεί το έθιμο από την ηλικία των 12 ετών.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Μανίκας ανήρτησε δύο φωτογραφίες στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram και έγραψε συγκινητικά λόγια για τον πολυαγαπημένο του παππού.

«12 χρόνων αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ μαζί με τους μεγάλους που έβλεπα, να τολμήσω να βουτήξω (από μικρό ήμουν τρελό και παλαβό) αρχές Ιανουαρίου για τον σταυρό. Ο παππούς εκείνη την μέρα και για 24 χρόνια κάθε χρόνο, με άγχος μην κρυώνω και περίσσεια υπερηφάνεια να κρατάει το μπουρνούζι στο χέρι και να τρίβει τα δάχτυλα του για να με ζεστάνει μόλις βγω και αρχίσω να τρέμω (η κλούβα μας δεν είχε ζεστό aircodition γι’ αυτό)!!

Το έθιμο μας ήθελε όλα τα παλικάρια που βούτηξαν να περνούν από το καλό μας Πάτερ Χαράλαμπο το Σταύρο και να το περιφέρουμε στα μαγαζιά και τα σπιτιού του χωριού!!! Νιώθοντας άξιοι και ακούγοντας όλα τα όμορφα λόγια για την πράξει μας αυτή από κάθε πόρτα που χτυπούσαμε!!!

Μέχρι το βράδυ αργά, μέχρι το τελευταίο σπίτι του χωριού πάνω ψηλά στο βουνό!!!
Τα πρώτα μου λεφτά από χαρτζιλίκι, τι ωραίο συναίσθημα ακόμα το θυμάμαι!!! Είχα πει στην γιαγιά μου και μερικές χρονιές τα είχα βάλει στο κουμπάρα μου… ακόμα εκεί τα έχουμε να θυμόμαστε τις μέρες αυτές!!!!



Σήμερα το Φως νικάει το σκοτάδι!!!! Χρόνια πολλά σε όλους !!! Καλή χρονιά !!!! Χρόνια πολλά και για του ΑΓΙΑΝΝΙΟΥ ΑΥΡΙΟ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΕ ΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ-ΑΓΓΕΛΕ!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΊΔΕΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΛΑΚΙ ΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΓΙΑΝΝΕ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΠΠΟΥ….. για εσένα σήμερα!!!» έγραψε ο Γιώργος Μανίκας.

Read More

And More