Θεοφανία Παπαθωμά: Μιλά πρώτη φορά για την κόρη που θα φέρει στον κόσμο!

Η Θεοφανία Παπαθωμά βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και μιλά για πρώτη φορά στο περιοδικό People για το κοριτσάκι που θα φέρει στον κόσμο.

Λίγους μήνες πριν, ο πρώην σύζυγός σου, Πασχάλης Τσαρούχας, είχε πει σε συνέντευξή του στο People ότι, ως νομικός, ήσουν η πληρεξούσια δικηγόρος του για να βγει το διαζύγιό σας. Αυτό τον καιρό εργάζεσαι ως δικηγόρος;

Όχι, δεν εργάζομαι ως δικηγόρος, αλλά, αν έχω χρόνο και διάθεση, βοηθάω φίλους μου σε οτιδήποτε χρειάζονται. Είναι μια πρόσθετη ιδιότητα, χρήσιμη κάποιες φορές. Μου αρέσει κι εμένα να μη χάνω την επαφή.

Το διαζύγιό σας ήταν ειρηνικό, πολιτισμένο και φιλικό. Έπαιξε ρόλο σε αυτό το ότι έχετε ένα παιδί μαζί;

Σέβομαι το παιδί πολύ, αλλά καταρχήν σέβομαι τον εαυτό μου και κατ’ επέκταση και τον άνθρωπο, με τον οποίο μοιράστηκα τη ζωή μου όλα αυτά τα χρόνια. Οι διαταραγμένες σχέσεις δεν είναι ωραίο να υπάρχουν στη ζωή μας. Μας κάνουν κακό και μας κρατούν πίσω. Οφείλουμε να είμαστε ώριμοι και συνειδητοποιημένοι, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα παιδί στη μέση. Πρέπει να τo προστατέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η καλύτερη προστασία είναι να νιώθει ότι οι γονείς του εξακολουθούν να αγαπιούνται και ότι είναι ενωμένοι. Οπότε, μην κάνεις την καρδιά σου πέτρα, άνοιξέ την καλύτερα και μόνο κερδισμένος θα βγεις.

Πόσο εύκολο είναι για ένα πρώην ζευγάρι να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του, κρατώντας μόνο την αγάπη και τους κοινούς στόχους που προκύπτουν από την ύπαρξη ενός παιδιού, και να προσπεράσει τις δυσκολίες που οδήγησαν στο διαζύγιο;

Είναι πιο εύκολο από το να διατηρείς την κόντρα και τις δυσκολίες με κάθε τρόπο. Είναι εξουθενωτικό να διαιωνίζεις μια κατάσταση άβολη, η οποία προέκυψε κάποια στιγμή, από συγκεκριμένες συνθήκες, για κάποιους λόγους, οι οποίοι ίσως και να μην υπάρχουν πια. Άλλωστε, η μεγαλύτερη δυσκολία που προκύπτει από τη συμβίωση δεν υπάρχει πια.

/

Σε ενόχλησε όταν είδες δημοσιευμένες τις πρώτες φωτογραφίες με το σύντροφό σου;

Όταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες, ήμασταν ήδη ένα χρόνο μαζί με τον Γρηγόρη. Ήξερα ότι δεν θα έμενε κρυφό για πάντα. Οι φωτογραφίες σε προσωπικές στιγμές, όταν δεν το γνωρίζεις, είναι βιασμός της προσωπικής σου ζωής. Είναι κακόβουλο και χυδαίο. Έχει σκοπό την εκμετάλλευση και το κέρδος. Εννοείται ότι με ενοχλεί.

Σε λίγους μήνες περιμένετε το μωράκι σας. Ήταν κάτι που το επιδιώξατε ή ήρθε ξαφνικά;

Μπήκα αισίως στον 6ο! Είμαι πολύ χαρούμενη. Το θέλαμε πολύ αυτό το μωρό. Νιώθω ευγνώμων για αυτό το θείο δώρο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο, μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή. Γι’ αυτό πρέπει να τιμούμε τα παιδιά. Είναι η παρουσία του Θεού στη ζωή μας.

Σε αυτή τη δεύτερη εγκυμοσύνη είσαι λιγότερο αγχωμένη απ’ ό,τι στην πρώτη;

Νιώθω πολύ ανάλαφρη σε αυτή την εγκυμοσύνη μου. Αισθάνομαι ότι μπορώ να τρέξω, να χορέψω, να παίξω μπάλα! Έχω πάρει μόνο έξι κιλά, τρέφομαι σωστά, κάνω γιόγκα κάθε πρωί, για εγκύους βέβαια. Τη σνόμπαρα στην αρχή, μετά το crossfit, αλλά τώρα, στον 6ο, την εκτίμησα δεόντως! Είναι αστείο, γιατί ξεχνάω πως είμαι έγκυος και το συνειδητοποιώ από την κοιλιά της δασκάλας. Όχι, δεν έχω άγχος, δεν ανησυχώ για κάτι. Είναι όλα γνώριμα.

Ξέρεις αν το μωράκι σας είναι αγόρι ή κορίτσι;

Είναι κοριτσάκι. Όλοι μας το έλεγαν για κάποιο λόγο, αλλά κι εμείς το ξέραμε από την αρχή. Βάψαμε το δωμάτιο ροζ πριν συλληφθεί το μωρό. Μάλλον το καλέσαμε.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί!

Read More

And More