Θεσσαλονίκη: Η πρώτη δήλωση της 24χρονης κοπέλας που καταγγέλλει ομαδικό βιασμό – «Είναι ψυχολογικά ράκος» αναφέρει ο δικηγόρος της

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον βιασμό μιας 24χρονης κοπέλας στην Θεσσαλονίκη, μια υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης. (Διάβασε εδώ όλες τις αποκαλύψεις στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»)

Φανερά σοκαρισμένη αλλά με μία δύναμη ψυχής που εντυπωσιάζει, η κοπέλα είναι αποφασισμένη να παλέψει για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Η ίδια παίρνει κουράγιο από τους φίλους και γνωστούς που στάθηκαν στο πλευρό της και προσπαθούν να τη στηρίξουν ψυχολογικά. Από την πρώτη στιγμή που αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε, η κοπέλα είδε να ξεδιπλώνεται μπροστά της ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης που τη βοηθάει να ξεπεράσει το αρχικό σοκ.

«Καταλαβαίνετε ότι το κορίτσι είναι ψυχολογικά ράκος. Βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ γιατί μία τέτοια πράξη ισοπεδώνει την προσωπικότητα μίας νέας κοπέλας» λέει ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

«Είναι ένα κορίτσι σεμνό και ιδιαίτερα πολύ χαμηλών τόνων. Με έχει συγκινήσει όμως το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Κάποιοι δεν μπορεί να μένουν κρυμμένοι για πάντα. Κι ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους ξεμπροστιάσουμε και να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του».

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι μαζί με δύο φίλες της ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Επειδή, όμως, είχε πιει δύο ποτά και δεν αισθανόταν καλά για να οδηγήσει- καθώς το σπίτι της βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης- δέχθηκε να φύγουν οι φίλες της και να μείνει το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που είχαν κλείσει τρεις επιχειρηματίες για το πάρτι.

Παρά τη σύγχυση και το στρες, η κοπέλα βρήκε το θάρρος και επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Θανάση Ζιώγα, ο οποίος της συνέστησε να καταγγείλει αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία.

Μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην κάνει πίσω.

«Αυτό που μου συνέβη δε θέλω να συμβεί ποτέ σε καμία άλλη κοπέλα του κόσμου. Πήρα την απόφασή μου να προχωρήσω νομικά και δε θα κάνω πίσω. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Κάποιοι ήταν φίλοι, τους εμπιστευόμουν ενώ αυτοί λειτουργούσαν για λογαριασμό τους και δεν πιστεύουν σε καμία φιλία. Εξαιτίας τους παρασύρθηκα και έπαθα ό,τι έπαθα», λέει αποκλειστικά στο MEGA η 24χρονη.

 

Ο Αθανάσιος Ζιώγας, δικηγόρος 24χρονης, επισήμανε ότι για ένα άτομο έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Read More

And More