Θλίψη: Πέθανε η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Σάσα Μανέττα

Μια δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Σπύρος Μπιμπίλας. Η παλιά παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Σάσα Μανέττα έφυγε από τη ζωή, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στην οικογένειά της και τα αγαπημένα της πρόσωπα.

“Κι άλλη απώλεια σήμερα… Ενα χαρμόσυνο πλάσμα έφυγε από κοντά μας… Η τηλεπαρουσιάστρια της νιότης μας που έγινε καλή μας φιλη μετά ταξιδεψε… Καλό ταξίδι αγαπημένη μου καλωσυνάτη Σάσα Μανέττα” έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Σάσα Μανέττα

Η Σάσα Μανέττα γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς. Ήταν κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. Αφότου τελείωσε το Λύκειο, σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση “Φωνάζει ο κλέφτης” του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο.

Κατόπιν εξετάσεων προσλήφθηκε στην ΕΙΡ (Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τρεις παίρνοντας το Α’ Βραβείο.

Είχε εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο “Ο άλλος δίδυμος” (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το ΥΠΠΟ, το “Μοναξιά είναι…”, με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα “Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν” (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα “”Με διαβατήριο το ψέμα” (εκδόσεις Εντύποις).

Την τελευταία συνέντευξή της, την είχε παραχωρήσει στο Πρωινό, όπου είχε μιλήσει για τη ζωή και την καριέρα της, αλλά και για τη σχέση της με τον Ανδρέα Μικρούτσικο: “Με τον Ανδρέα Μικρούτσικο ήμασταν κολλητοί, αλλά τους κολλητούς τους έχω ξεκολλήσει. Δε μου αρέσει η λέξη κολλητός, γιατί ο κολλητός ξεκολλάει όταν δεν έχει συμφέρον”.

Read More

And More