Θλίψη στην κηδεία της Έρρικας Μπρόγιερ – Όσοι βρέθηκαν στο τελευταίο αντίο

Τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου, έκλεισαν για πάντα πριν λίγες μέρες! Η Έρρικα Μπρόγιερ έσβησε νικημένη από τον καρκίνο, αλλά θα ζει για πάντα στις καρδιές όσων την αγάπησαν. Θα ζει και μέσα από τις αθάνατες ελληνικές ταινίες. Το Σάββατο το μεσημέρι, στις 13.00 η κόρη που απέκτησε από το γάμο της με τον Κώστα Βουτσα Σάντρα, συγγενείς αλλά και αγαπημένοι φίλοι θα βρεθούν στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, προκειμένου να της πουν το τελευταίο αντίο!

Η κόρη της, Σάντρα, ζήτησε, αντί για στέφανα να δοθούν χρήματα στο σπίτι του ηθοποιού ή στο ΤΑΣΕΗ (Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών).

Στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου φθάνουν οι φίλοι της Έρρικας που θα την συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία. Στην κηδεία δε θα μπορέσει να έρθει η αδελφή της Έρρικας, Μαργαρίτα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιβαρυνθεί η υγεία της, μετά το θάνατο της αδελφής της. Επίσης δεν θα βρεθεί στην κηδεία ο Κώστας Βουτσάς όπως έχει ήδη δηλώσει.

Η κόρη της Έρρικας. Σάντρα Βουτσά

Άννα Φόνσου

Μπέσσυ Μάλφα

Νίκος Χατζηνικολάου Κρίστυ Τσολακάκη

Η Κρίστυ Τσολακάκη, όπως είναι γνωστό είναι η ανιψιά της Έρρικας, κόρη της αδελφής της Μαργαρίτας Μπρόγερ

Ο Σπύρος Μπιμπίλας και η σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού

Κώστας Μαρτάκης

Μαργαρίτα Δρούτσα, Αντώνης Λουδάρος

Παντελής Καναράκης

Το στεφάνι της δεύτερης συζύγου του Κώστα Βουτσά,  και των δυο παιδιών τους Θεοδώρας και Νικολέττας

Φωτορεπορτάζ: Πέτρος Χόντος

Ποια ήταν η Έρρικα Μπρόγερ

 

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), όμως η Έρρικα, όπως και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, Μαργαρίτα, αλλά και αργότερα μόνη της. Τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961. Έναν χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Στην ταινία “Τα 201 καναρίνια” γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Μερικά χρόνια αργότερα χώρισαν και από τότε διατηρούσαν άριστες σχέσεις. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν άνθρωπο εκτός του χώρου της, τον Γιάννη Μαρινάκη.

“Ήταν ένας άνθρωπος που δούλευε σε υπουργείο και δεν σκεφτήκαμε να το δημοσιοποιήσουμε. Πήγαμε πριν από περίπου 10 χρόνια με δύο μάρτυρες φίλους μας και κανέναν καλεσμένο.
Ούτε η μητέρα μου, ούτε η Σάντρα ήταν, ούτε η αδελφή μου. Πήγαμε στο δημαρχείο, αλλά κάποια στιγμή θέλαμε με τον Γιάννη Μαρινάκη να κάνουμε και έναν θρησκευτικό ή και ένα μεγάλο τραπέζι, αλλά δεν έγινε, γιατί έφυγε από τη ζωή.
Ήταν κάτι που μου στοίχισε πολύ. Ήταν ξαφνικό και έπαθα σοκ, απέκτησα φοβίες που δεν τις είχα πριν φύγει ο Γιάννης. Δεν μπορούσα να οδηγήσω, πάθαινα κρίσεις πανικού. Ήταν ένας έρωτας που ήθελα να τον ζήσω μακριά από τη δημοσιότητα. Ήθελα να τον κρατήσω για μένα” είχε πει η Έρρικα για το σύζυγό της σε παλαιότερη συνέντευξή της

Read More

And More