Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο – Πέθανε πρωταγωνίστρια από το “Άκρως Οικογενειακόν”

Μια ακόμη απώλεια μετρά ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά το θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού από το “Άκρως Οικογενειακόν”. Η Σοφία Ολύμπιου που έγινε ιδιαίτερα αγαπητή μέσα από το ρόλο της Θείας Τζούλια στη σειρά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Την είδηση του θανάτου της, έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης γράφοντας χαρακτηριστικά: “Καλό ταξίδι υπέροχη Σοφία Ολύμπιου! Τι σημαντική ηθοποιός και τι ευγενικό πλάσμα”.

Η Σοφία Ολύμπιου – το πραγματικό της όνομα ήταν Σοφία-Γλυκερία Χαλκιοπούλου- μεγάλωσε σε καλλιτεχνική οικογένεια. Πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Χαλκιόπουλος, μητέρα της η ηθοποιός Έλλη Λαλαούνη, παππούς της ο ηθοποιός Νίκος Χαλκιόπουλος και γιαγιά της η ηθοποιός Σοφία Χαλκιοπούλου. Απ’ την πλευρά της μητέρας της είχε γιαγιά την, επίσης ηθοποιό, Ολυμπία Δαμάσκου-Λαλαούνη.

Πρώτος της σύζυγος της ήταν ο θιασάρχης και ηθοποιός Γιώργος Ολύμπιος, ενώ ο δεύτερός της σύζυγος ήταν ο ηθοποιός Χριστόφορος Καζαντζίδης.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά μεγαλώνοντας από μικρή σε καλλιτεχνική οικογένεια, η Σοφία Ολύμπιου δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Η πορεία της στο θέατρο και την τηλεόραση ήταν ιδιαίτερα σημαντική, με όλους τους συναδέλφους της να μιλούν με λόγια αγάπης και σεβασμού για εκείνη. Στην τηλεόραση, ενώ από το ρόλο της “Θείας Τζούλια” την απολαύσαμε στα: Δις Εξαμαρτείν, Τρεις Χάριτες, Ασυνήθεις ύποπτοι, Ντόλτσε Βίτα, 7 Θανάσιμες Πεθερές με τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση στη σειρά “Αν υπήρχες θα σε χώριζα το 2007”. Ενώ, και στο θέατρο η πορεία της ήταν εξίσου σημαντική.

Απόσπασμα από το Ντόλτσε Βίτα

Από το Άκρως Οικογενειακόν

Read More

And More