Θοδωρής Ζαγοράκης: Διεγράφη από την ευρωομάδα της ΝΔ!

Η διαγραφή Ζαγοράκη, έγινε με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στον Θοδωρή Ζαγοράκη το πρωί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πιο αναλυτικά ο κ. Πέτσας είπε:

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη. Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».

Είπε ακόμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Πρόσθεσε ότι ο νέος νόμος θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος νόμος θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης παιδιού που αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ. Αυτό δείχνει την σπουδή της κυβέρνησης να κλείσει αυτό το κεφάλαιο που προκάλεσε μεγάλες πολιτικές αναταράξεις.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα για το ίδιο θέμα ο κ. Πέτσας είπε: «Δεν παρεμβαίνουμε στους αγώνες. Παρεμβαίνουμε στο νομοθετικό πλαίσιο για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να κινείται διχαστικά σε αυτό το επίπεδο. Για αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η ΕΕΑ δεν θα προβλέπεται πλέον υποβιβασμός».

Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης το βράδυ της Δευτέρας (27/01/2020) λίγο μετά την ανακοίνωση της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία απειλούσε να ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην διαγραφή του με απόφαση Μητσοτάκη.

Πηγή Newsit.gr

Read More

And More