Τι έδειξε η γενική πρόβα πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision… Δες τους αντιπάλους του Λούκα!

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η τελική πρόβα κατά τη διάρκεια της οποίας ψήφισε και η Επιτροπή των 43 χωρών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Όσοι βρέθηκαν μέσα στο στάδιο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον 56 διαγωνισμό, όπωςακριβώς θα μεταδοθεί και απόψε στις 22.00.

Μαζί με το κοινό που απολάμβανε τις 25 χώρες του τελικού και η κριτική επιτροπή η οποία απένημε ήδη τα 12άρια της. Εδώ και 2 χρόνια ο θεσμός έχει επαναφέρει την κριτική επιτροπή. Οι κριτές από κάθε χώρα ψηφίζουν και το αποτέλεσμά τους μετρά κατά 50% για την αάνδειξη του νικητή. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως η πρόβα generale έχει ιδιαίτερη αξία, αφού είναι η μίση προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το επίσημο fan club της Eurovision το OGAE ήταν εκεί και παρακολούθησε την επίδοση όλων των ομάδων.

1.ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Πρώτη βγήκε η Φινλανδία με το οικολογικό της τραγούδι και την γλυκιά παρουσία του νεαρού Oscar Paradise

2. ΒΟΣΝΙΑ – ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
Ακολούθησε η ΒΟΣΝΙΑ – ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, με τον Dino Merlin αρκετά άνετο και κεφάτο επάνω στη σκηνή να τραγουδά το ‘Love in Rewind’

3. ΔΑΝΙΑ
Σειρά για την πιο…rock εμφάνιση της Δανίας. Οι Friend In London είναι κάτι διαφορετικό πάνω στη σκηνή Πολλά τα χειροκροτήματα στο στάδιο αλλά και μέσα στο Press Center.

4. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό φαίνεται να έχει και η συμμετοχή αυτή. Δεν πήρε τυχαίο το εισητήριο για τον τελικό.

5. ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Οι ρυθμοί ανεβαίνουν με το επόμενο κομμάτι από την Ουγγαρία με το εκθαμβωτικό μπλε φόρεμα. Η εικόνα κόλλησε για την ομάδα της Ουγγαρίας, όμως ευτυχώς στιγμιαία…

6.ΙΡΛΑΝΔΙΑ
H σκηνή κοκκίνισε και επάνω της τα δίδυμα από την Ιρλανδία άρχισαν να χοροπηδούν στους ρυθμούς του lipstick

7. ΣΟΥΗΔΙΑ
Ώρα να σπάσουμε κανά γυαλί… Όχι δεν εννοώ πιάτα στα μπουζούκια! Είναι ο Σουηδός που θεωρεί πως το τζάμι που θρυμματίζεται θα του δώσει την πρωτιά! Μια μικρή καθυστέρηση στο να σπάσει το τζάμι, όχι απόλυτος συγχρονισμός με το τραγούδι δηλαδή.


8. ΕΣΘΟΝΙΑ

Σειρά έχει η Εσθονία που έκλεψε τις εντυπώσεις και στον Β’ Ημιτελικό. Το τέχνασμα με το μαντήλι που γίνεται μπαστούνι δεν έπιασε σε αυτή την πρόβα, το τραγούδι όμως αποδόθηκε τέλεια!

9.ΕΛΛΑΔΑ
Και τώρα… Ζεϊμπέκικο. Το ‘Watch my Dance’ ακούγεται πολύ διαφορετικό μετά από 4 χορευτικά τραγούδια και αυτό θεωρείται καλό. Στο Press Center πήρε τα πιο πολλά χειροκροτήματα έως τώρα. Καλή επιτυχία Ελλάδα!


10. ΡΩΣΣΙΑ

Ένα από τα φαβορί! Η Ρωσσία με τον Alexej που λατρεύει να μας δείχνει τα κάλλη του. Βγηκε από το πλάνο όταν πήδηξε από το βάθρο στη σκηνή, ενώ και το πλάνο της τούμπας από το πλάι ήταν λάθος!

11. ΓΑΛΛΙΑ
Ακολουθεί ο Γάλλος, το μεγάλο φαβορί αυτή τη φορά σύμφωνα με τα στοιχήματα. Τηλεοπτικά το background ανακατεύεται με τον καπνό στο δάπεδο της σκηνής δίνοντας την αίσθηση του απόλυτα ρεαλιστικού. Θερμή η ανταπόκριση κοινού και δημοσιογράφων.


12. ΙΤΑΛΙΑ

Η ώρα της μεγάλης επιστροφής. Στη σκηνή του διαγωνισμού και πάλι η ΙΤΑΛΙΑ. Νοσταλγική η ερμηνεία του ‘Madness of Love’ από τον Raphael Gualazzi

13. ΕΛΒΕΤΙΑ
Ύστερα από ένα διάλειμμα στη σκηνή επιστρέφει η Ελβετία. Με καλή ερμηνεία και ίδιο και απαράλλαχτο σκηνικό, σαν να έβλεπες τον Α’ Ημιτελικό με τις μπορμπουλήθρες

14. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Oι star της φετινής διοργάνωσης Blue, άλλαξαν χρώμα και βγήκαν με πράσινο χρώμα. Πολύ καλή η σκηνική τους παρουσία και η τηλεοπτική της κάλυψη.

15. ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Oι ήρωες με τα καπέλα, από τη Μολδαβία κι ως εδώ που έφτασαν καλά είναι. Απολαμβάνουν την πρόκρισή τους στον τελικό!!

16. ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σκηνικό ταινίας τρόμου και επιστημονκής φαντασίας μαζί. H Lena είναι εξαιρετικά άνετη και εκφραστική. Η Γερμανία είναι από τις λίγες φορές που κάνει 2-2 και επιστρέφει με ένα τραγούδι που πολλοί λένε πως μπορεί να κερδίσει και πάλι. Από την ερμηνεία της αναδεικνύεται ένας ερωτισμός. Δεν φοράει το λουλούδι στα μαλλιά, ούτε τη γαλάζια ζώνη όπως στις πρόβες.

17. ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Χωρίς καθόλου άγχος οι Hotel FM εμφανίζονται στη συνέχεια. Κανένα φωνητικό πρόβλημα στην ερμηνεία τους.

18. ΑΥΣΤΡΙΑ
Δυναμική η ερμηνεία της Nadine Beiler σ’ ένα ατμοσφαρικό σκηνικό. Η μπαλάντα όμως δεν πάει… φέτος!

19.ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Μια ακόμη άρτια και απόλυτα θεατρική παρουσίαση του ‘Running Scared’, περισσότερο φτιαγμένη για την τηλεόραση. Μικρά στιγμιαία φωνητικά προβλήματα για την Νikki. Μαγική η χρυσή βροχή στο τέλος.

20. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Δυνατή η ερμηνεία του ‘No one’ από την Maja Keuc. Το μεταλλικό μπούστο κάνει εντύπωση…

21.ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Σαν παρέα στην παραλία απολαμβάνουν τη σκηνή οι Ισλανδοί, χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό άγχος!

22. ΙΣΠΑΝΙΑ
Η αγαπημένη συμμετοχή των fans εδώ στο Ντίσσελντορφ παρουσιάζεται με κέφι και άνεση από τη Lucia. Φωνητικά ήταν πολύ καλή. Βεγγαλικά στο 2ο μέρος του τραγουδιού που τα κρατούν χορευτές. Ενώ είδαμε το ίδιο background με τις τεχνικές πρόβες, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η ισπανική αποστολή σκέφτεται και μελετά αλλαγές.

23. ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Μια επανάληψη της πολύ καλή παρουσίασης και ερμηνείας που απολαύσαμε στον ημιτελικό. Στέρεψε ιδεών η καλλιτέχνις της αμμογλυπτικής;


24. ΣΕΡΒΙΑ

Θετική ενέργεια εκπέμπει η Nina που ερμηνεύει το ‘Caroban’ χωρίς κανένα πρόβλημα. Νομίζω τα χρώματα του background κερδίζουν όλες τις εντυπώσεις

25.ΓΕΩΡΓΙΑ
Δυνατό τραγούδι, τελευταία θέση! Καλό για τους Γεωργιανούς που με αυτές τις στολές μοιάζουν μάλλον με Αρειανούς!

Η πρόβα συνέχισε κανονικά μέχρι την στιγμή οπου ξεκινούν να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα… ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ….

Mην ξεχάσεις να μπεις και να σχολιάσεις μαζί μας τα πάντα ραντεβού στις 21.00 Μαζί μας θα σχολιάζει και η Αντιγόνη Ψυχράμη

Read More

And More