Το Euphoria της Αγγελικής Αγγελίδη γοήτευσε και την Άγκυρα!

Όταν θέλεις κάτι, μπορείς. Όταν αγαπάς κάτι, τα καταφέρνεις. Όταν αφοσιώνεσαι και δίνεσαι σε κάτι, τότε παίρνεις πίσω επιτυχία, αποδοχή, επιφωνήματα ενθουσιασμού, αναγνώριση που ξεπερνάει τα όρια της χώρας σου. Αυτό συμβαίνει και με την Αγγελική Αγγελίδη. Το Euphoria και η Ελληνίδα καλλιτέχνης ταξίδεψαν στη γειτονική Άγκυρα, όπου και οργανώθηκε η πρώτη ατομική της έκθεση στο εξωτερικό, με τίτλο …and Euphoria!


Την παραμονή μάλιστα των εγκαινίων έκανε ζωντανή performance για το κοινό της Άγκυρας, παρουσία της τουρκικής τηλεόρασης, φορώντας μια λευκή φόρμα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα τεράστιο μήνυμα ειρήνης!

Αν παρακολουθείτε την πορεία της, θα γνωρίζετε ήδη, πως η Αγγελική Αγγελίδη δεν μένει στην αυτονόητη σχέση που ένας ζωγράφος έχει με τα χρώματα. Τιμά τους συμβολισμούς, “ακούει” τα συναισθήματα που εκφράζουν, αποτυπώνει τα μηνύματα που περνάνε.


Το έργο που δημιουργήθηκε live δημοπρατήθηκε και τα έσοδα δωρίστηκαν σε έναν οργανισμό ο οποίος στηρίζει τις υποτροφίες των Τούρκων φοιτητών!


Στην έκθεση δέσποζαν οι δημιουργίες της φυσικά. Τα ανοιξιάτικα κλαδιά της ευφορίας, τα έντονα χρώματα της αισιοδοξίας και της ελπίδας, οι ζεστές αποχρώσεις και τα περιστέρια της ειρήνης. Η τουρκική σημαία δίπλα στην ελληνική, ένα μήνυμα φιλίας μέσω της τέχνης. Όπως δήλωσε και ο Τούρκος γκαλερίστας Rachmi Cogendezm: “Η τέχνη δεν έχει σύνορα και η ανθρωπότητα χρειάζεται την ειρίνη!”


Η Αγγελική Αγγελίδη επέλεξε να κάνει την έκθεσή της ανάμεσα στην εθνική εορτή της Ελλάδας και την Εθνική εορτή της Τουρκίας τονίζοντας στην ομιλία της την σημασία της ελληνικής σημαίας για τους Έλληνες, καθώς και την ευγνωμοσύνη της που την είχαν δίπλα της!

Η Euphoria ταξίδεψε στη γειτονική χώρα και θα παραμείνει μέχρι 30 Νοεμβρίου. Μέχρι τέλος του μήνα οι χρωματιστές εμπνεύσεις, η δύναμη, το ισχυρό συναίσθημα και τα θετικά μηνύματα της Αγγελικής Αγγελίδη θα βρίσκονται στην RC gallery, Bilkent Art Street.