Το έξυπνο ρούχο που σου φτιάχνει τη διάθεση!

Πολλοί λένε πως ένα καλό και ωραίο ρούχο σου φτιάχνει τη διάθεση. Έχουν δίκιο! Πόσο μάλλον τώρα που δημιουργήθηκαν ρούχα που σε ψυχολογούν και αν δεν έχεις καλή διάθεση, ”παίζουν” αυτόματα μουσική.

Τα ρούχα αυτά διαθέτουν ειδικούς ηλεκτρονικούς ασύρματους αισθητήρες, παρακολουθούν τη φυσιολογία του κατόχου τους και μετρούν τη θερμοκρασία, την αναπνοή, την κατάσταση του δέρματος και το ρυθμό της καρδιάς.
Συνδέονται με μια απομακρυσμένη βάση δεδομένων, μέσω κινητού τηλεφώνου και ασύρματου Ίντερνετ, που αναλύει τα στοιχεία και καταλήγει να σκιαγραφεί τη συναισθηματική κατάσταση.

Έτσι όταν δεν αισθάνεσαι καλά θα αρχίζει να παίζει το αγαπημένο σου κομμάτι ή θα εμφανίζονται στις ενσωματωμένες οθόνες εικόνες και βίντεο των αγαπημένων σου προσώπων. Τα ρούχα αυτά αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα και εμφανίστηκαν πρώτη φορά στο συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Μόντρεαλ.

Οι δημιουργοί τους, Μπάρμπαρα Λέιν από το Πανεπιστήμιο Κονκόρντια του Καναδά και η Τζάνις Τζέφερις των Ντίτζιταλ Στούντιος του βρετανικού Κολεγίου Γκόλντσμιθ, είναι πολύ χαρούμενες με το επίτευγμά τους.

Read More

And More